Banaani-puolukkapalat



Banaanileivonnaiset taitavat jakaa vähän mielipiteitä, niistä joko pidetään tai ei. Minä olen kuulunut aina niihin jotka ei pidä, mutta yhden kahvikakku- ja tämän reseptin jälkeen olen alkanut hiljalleen olla toista mieltä. Se onkin siis reseptistä kiinni, sekä siitä käytetäänkö paljon mausteita. Monestihan banaanileivonnaisiin laitetaan kanelia ja neilikkaa ja mitä kaikkea vielä. Jo tarpeeksi makeaan ja vahvan makuiseen leivonnaisen joukkoon kun pölläytetään maustesirkus.. ei ihme että se saa naaman ruttuun. 

Tämä leivonnainen oli aivan toista luokkaa. Ensiksi, vaikka resepti on kaikki ainekset sekoitetaan keskenään-ohje, palat ovat älyttömän kuohkeita! Sekoitin taikinan joukkoon vielä puolukoita jotta banaanin makeus ei hallitse tätä leivonnaista täysin. Ensi kerralla laittaisin puolukkaa enemmänkin. Ja kaikkihan tietävät että suklaa sopii leivonnaiseen kuin leivonnaiseen, tähänkin kuuluisi suklaakuorrutus. Jätin sen kiireen vuoksi pois ja silti tämä kakku oli.. voi apua! Niin hyvää! 


Banaani-puolukkakakku
( 26-28cm vuoka )

4 dl jauhoja
1,75 dl sokeria ( voi laittaa vähemmän mielestäni )
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1.5 dl sulaa voita
2 dl piimää ( tai maustamaton jogurtti / kermaviili )
2 munaa
3-4 kypsää banaania
reilu desi puolukoita
vuoan jauhotukseen kookoshiutaleita

- Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaani sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon voisula, piimä ja munat. Vatkaa hetki käsivatkaimella. Lisää kuivat aineet sekä puolukat, kaada voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun vuokaan. 
Paista 200 asteessa 25 30 minuuttia


Suklaakuorrutus

50g voisulaa
4 rkl vahvaa kahvia
3 dl tomusokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
- Sekoita voita lukuunottamatta kaikki ainekset keskenään. Lisää sitten voi kiiltoa tuomaan. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle. 


Jos pidät puolukasta, voit lisätä sitä kaksinkertaisen määrän. 
Jos et pidä kookoksesta, voit jauhottaa vuoan vehnäjauhoillakin. 




Koska meillä sitä banaania oli vahingossa päässyt tummumaan enemmänkin, tein samantien kakun kaksinkertaisena isoon kakkuvuokaan. Vuoka vastaa yhtä pellillistä, mutta näin kakusta saa tasaisen. Kuvasta näkee että hieman liioittelin tuon kookoshiutaleen määrän kanssa, ei ihan noin ylös asti ollut tarvetta jauhottaa.. ;)






12 kommenttia:

  1. Tätä voisinkin kokeilla, ilman kuorrutusta ainakin näin alkuun.:) Totta, banaanileivonnaiset tuppaavat jakamaan mielipiteitä. Meidänkin perheessä osa tykkää ja osa ei. Minä kuulun näihin, jotka rakastavat banaanileivonnaisia.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, oli hyvää. Ihan ilman kuorrutustakin :) Alan kyllä minäkin hiljalleen kääntyä banaanileivonnaisten tykkääjäporukkaan. Kunhan niitä ei ole hukutettu siihen maustevuoreen. Maustekakut on sitten erikseen.. ;)

      Poista
  2. Voi apua tosiaan! Minun "tätä on kokeiltava" -lista paisuu paisumistaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, se lista on minullakin ihan valtava! Ja se kasvaa joka viikko :D

      Poista
  3. Ihana makuyhdistelmä ja meille kiitos ilman kuorrutusta....kokeilen taatusti pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ilman kuorrutustakin hyvää, kakun mehevyyden ansiosta. Luulen että sauvasekoittimella soseutus sai aikaan sen mehevyyden taikinaan, viimeksi kakkua tehdessä se ei nimittäin ollut tuollaista. Banaanit oli silloin soseutettu vain haarukalla painelemalla. :)

      Poista
  4. Herkullisen kuuloista ja vaikka kuorrutus puuttuu maku on varmasti hyvä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein hyvä maku, puolukkasattumat kivoja siellä seassa. Jos niistä pitää niin suosittelen laittamaan enemmän. :)

      Poista
  5. voi että,juuri äskettäin katselin,että onpas tummia banaaneja,näistä pitäisi tehdä jotain ja hops,täällä on banaanikakun ohje(voisin kokeilla,vaikka meillä eilen mässytettiin kääretorttua;) ) hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä leivonnainen on hyvä juuri tuollaisille oikein tummille banaaneille! Kokeilitko ohjetta, mitä piditte? :)

      Poista
  6. oikeastaan tulin hakemaan tähän linkkiä...tein tätä pikku muutoksin,mutta olikohan muutokset ratkaisevia koska minun kakkuni oli hieman raaka keskeltä,vaikka jatkoin paistamista yli ajan...no ei se makuun vaikuttanut,oli herrrkullista!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa harmi että se jäi raa`aksi keskeltä! Olikohan kakkusi korkeampi, jos se silloin ei ehdi kypsyä tarpeeksi?

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...