Tulkoon joulu

Joka vuosi päätän että en enään ikinä koskaan. Ja silti joulukuun lähestyessä erilaiset ideat alkavat hiipiä kuin varkain päähäni ja ne eivät jätä rauhaan edes nukkumaan mennessä. Mielessä on jo rakennettu ja koristeltu ties mitä. Mutta koska aika on rajallista ja kaksivuotias apulaisena hieman rajoittaa toteuttamista, on osattava päättää mitä niistä kaikista tekisi ja mitä jättää ensivuoteen. Ja nyt puhun piparitöistä. Minulla on niihin vähän sellainen viha-rakkaussuhde. Ne alkavat tuosta rakkaudesta ja päättyvät vihaan. Onneksi (?) vuosi on kuitenkin niin pitkä aika, että se viha ehtii laantua ja ehkä jopa unohtua. ;)

Olen tällä viikolla paistellut osia piparityöhöni, lopputuloksesta en osaa sanoa kuinka tässä taas käy mutta tuleepahan kokeiltua :D Työ odottelee vielä osina tuolla kaapissa jotain koristelua sekä kokoamista. Odotellessa paistelin toisenkinlaisia piparkakkuja.
Tässä yksi syy miksi minun piparkakkuleipomiset on yhtä kaaosta. En pysy itse aiheessa vaan saan matkan  varrella uusia ideoita jotka on toteutettava hetipaikalla. Tällä kertaa paistelin kissapiparkakkuja kun löysin muottiboxin pohjalta käyttämättömän kisumuotin. Kokeilin kuinka sillä onnistuisi piparitaikinanpaisto, taikina ensinnäkin irtosi tosi hienosti sen rasvaisuuden vuoksi ja kun paistoi ohuita pipareita niin kissat säilyttivät muotonsa. Aika hauskoja. :)


Piparkakuntuoksuinen talo ja jouluinen musiikki.. Minunkin puolestani, tulkoon joulu! :)


6 kommenttia:

 1. Joulu on erittäin tervetullut meillekin! Tänään menee eka kinkku uuniin, *slurps*, en malta odottaa!! Vieläkun päästäis hakemaan metsästä joku pikkukuusi maljakkoon.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidättelen itseäni ja maltan vielä viikon, sitten laitan jotain joulua jo. Valoja tai jotain, onhan se jo joulukuu sitten.. ;)
   Aloita kuusenoksista jos et pikkukuusta vielä kehtaa :D

   Poista
 2. Minä päätän ihan samoin joka vuosi.;) Nyt tuo "odotettu" joulumieleni on todella jossain kaukana kateissa! Sitä ei tunnu löytyvän. Mistä lienee johtuu sekin. Saapa nähdä, tuleeko tästä pelkistetty joulu.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se piti vielä sanomani, että tuo biisi on kyllä tosi jees.:)

   Poista
  2. Joulusta täytyy tehdä sellainen, mikä itseltä tuntuu parhaimmalta. Jos ei jaksa ja ehdi, sitten ei. Stressiä ei kannata tehdä itselleen ainakaan! Joulumieli voi olla kateissa lumettomuudenkin vuoksi, täällä meillä ainakin vettä tulee kaatamalla harva se päivä. Ei kyllä aivan jouluinen fiilis ole sen puolesta..

   Biisi on minustakin jees, hyvin pojat sen vetää! :)

   Poista
 3. mitähän jännää siellä suunitellaan,ei malta odottaa ;) minä en suunittele mitään,olen ihan hukassa tänävuonna,päässä tyhjää(kuten aina) :D nyt ovat olleet työasiat päälimäisenä mielessä(miehen lopputili töiden vähenemisen myötä jne.) ja oma työnkuvan muutos.Mutta Joulunajasta nautitaan,jokatapauksessa oli miten oli,tiedossa monta vp:ää,ja tehdään juuri niinkuin yllä sanoit,mikä itsestä parhaalta tuntuu,Joulu tulee aina ja aina ilman stressiä ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...