Omenapannukakku

Omenaviikossa ollaan päästy jo torstaille, johon sopii mikäs muu kuin pannukakku. Tein tätä herkkujälkiruokaa jo viime viikolla, kiitokset reseptivinkistä Huvilaelämää- ja mökkiruokaa-blogiin!

Pannukakku taitaa olla meidän perheessä syödyin jälkiruoka, vähintään kerran kuussa sitä tulee paisteltua. Hyvin usein jos saadaan arkena ruokavieraita teen jälkiruuaksi pannaria, yleensä raaka-aineet löytyvät kaapista ja tekemiseen ei vaadita paljoa aikaa. Pannukakku valmistuu uunissa sen aikaa kun ruokaillaan.
 Tällä kertaa se sai makunsa omenasta sekä kanelista, joten hilloja tai edes kermavaahtoa ei tarvittu. Todella vaivaton leivonnainen joka maistuu taatusti jokaiselle. 


Paras pannari

4 dl jauhoja + omenaiseen versioon hieman lisää
½-1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

8dl täysmaitoa
3 munaa
50g sulaa voita

+
n.5 omenaa 
kanelia
kardemummaa

- Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita maitoon voisula sekä munat, lisää taikinaan ja anna turvota hetki. 
Kuori ja viipaloi omenat. Laita uunipannuun leivinpaperi, lado omenaviipaleet päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja kardemummaa. 
Kaada pannaritaikina päälle ja paista uunin keskitasolla
200-asteessa noin 40 minuuttia


6 kommenttia:

  1. On kyllä ehottomasti herkkua ja noin paljolla ompuilla vielä.... meilläkin on poikkeuksellisesti kotimaisia omppuja nyt ihan paljon (saatuja)... omppuhilloa väsään iltasella ison annoksen ja päivällä syötiin jonkinsortin kaurapaistosta. Teen kans usein omenapannaria...laitan yleensä omput pannarin päälle ja sitten kanelit +sokeria....

    VastaaPoista
  2. Pitäisikö minun ensi viikolla leipoo omena herkkuja joka päivä?
    Ota huomioon, että teen kolmivuoro töitä, olen työharjoittelussa 2 päivää viikossa, olen hulluna omena herkkuista ja minulla on vain sunnuntai päivä vapaa! Apua!
    :D lol

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmivuorotyöläisenä ei varmaan ehdi oikein mitään ylimääräistä, rytmit koko ajan sekaisin + perhe + arjen pyöritys. :(
      En ole näitä joka päivä tehnyt minäkään, vaikka kuinka leipomisesta pidän en millään ehtisi joka päivä vain leipomaan. Valmistauduin tähän omppuviikkooni jo etukäteen tekemällä useamman reseptin. :)

      Poista
  3. Olen jo muutaman päivän ajan miettinyt pannaria omenahillon kanssa, eikä oloa yhtään helpota katsella omenapannaria. Pitää laittaa kauppalappuun myös punainen maito, että saa vihdoin tehtyä sen pannarin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenahillo on parasta pannukakun kanssa! Kunhan saan tehtyä lopuista omenoista sosetta teen kyllä taas pannarin :D

      Poista
  4. Ihana pannari, tätä ehdottomasti teen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...