Suklaahippumuffinssit

Leivoin perheelleni viikonlopun kunniaksi muffinssit. Jotenkin nämäkin leivonnaiset aina jäävät unohduksiin arkileivonnassa vaikka ovat niin hyviä. Ja kuten tässä ohjeessa: nopeita --> kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään eli oikein hyvä resepti laittaa talteen yllätysvieraita ajatellen! 

Kuopuksen kanssa sovittiin että leivotaan näitä hänen syntymäpäivilleenkin joita vietetään tässä kuussa. Kuopus innostui ja huudahti: "joo, leivotaan ainakin kymmenen!!"




Muffineja tulee normaalin kokoisissa vuoissa 12 kpl, nämä on leivottu amerikan muffinivuokiin ja niitä tuli 9 kpl. Jos tahdot gluteenittomia, käytä gluteenittomia jauhoja tai perunajauhoja vehnäjauhon sijaan.


Suklaahippumuffinit

3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
2 tl leivinajauhetta 
2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa
2 kananmunaa
100g sulaa voita
2 dl suklaahippuja/paloja

- Sekoita kuivat aineet keskenään. 
- Sekoita toisessa kulhossa kerma, kananmunat, sula voi keskenään ja lisää kuiviin aineksiin. 
Lisää viimeisenä suklaat ja sekoita varovasti. 

Lisää muffinivuoat muffinipellille ja lusikoi tai pursota taikina vuokiin, jätä hieman vajaaksi. 

Paista uunin keskitasolla 
200-asteessa 15-20 minuuttia. 









2 kommenttia:

  1. Jostain syystä muffineja ja kääretorttuja tulee tehtyä tosi harvoin, vaikka ovatkin helppoja ja nopeita. Suklaiset muffinit on hyviä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaiset on minunkin lempparini. Olen aina luullut etten pidä kreemeistä mutta olinkin väärässä, hyväähän se on. Suklaamuffini kreemikuorrutteella: taivaallista! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...