Wiener Nutella

Nutella oli jo lapsuudessani ykkösherkku jota oli saatava karkkipäivänä. Kaverin kanssa kokosimme hilumme yhteen ja kävimme kaupasta ostamassa purkin puoliksi. Niinkin käytännöllinen esine kuin lusikka ei käynyt kummankaan mielessä vaan puiston penkillä vuoron perään sormella koukaten sitä herkuttelimme kunnes purkki oli tyhjä! 

Vietimme eilen kuopuksen kanssa leivontapäivän ja yhtenä herkkuna syntyi nämä ihanat Wiener Nutellat. Lapset on kiva ottaa keittiöhommiin mukaan eikä heitä koskaan tarvitse kahta kertaa mukaan pyytää. Kupitkin putsaantuu kuin huomaamatta jos sinne jää hieman taikinaa. Valikoin reseptit niin että kahden viikon päästä 4-vuotta täyttävä kuopus pystyy helposti niitä valmistaa. Nämä nutellanamut on todellakin helppo valmistaa, suklaan sulatuksen tietenkin hoitaa aikuinen mutta mittaus ja sekoittelu onnistuu varmasti jokaiselta lapselta joka osaa jo kauhaa käyttää. :)
Wiener Nutella
( n.21 kpl )

100g Fazerin sinistä
3 reilua ruokalusikallista Nutellaa
100g mantelilastuja*
(pieniä paperisia namuvuokia)

- Laita pikkukattilaan vesi kiehumaan. Hiljennä teho pienimmälle. 
- Pilko maitosuklaa kulhoon ja laita pikkukattilan päälle. Sekoittele välillä, siirrä kulho pois kunnes suklaa on sulanut. 
- Lisää suklaasulaan maapähkinävoi ja sekoita. Lisää lopuksi mantelilastut ja sekoita. 

- Lusikoi suklaa-nutellaseos kahta lusikkaa apuna käyttäen ensin leivinpaperille tarjottimen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. (n. 30min)
Kun nutellanamit ovat jähmettyneet, voit siirtää ne halutessasi paperisiin makeisvuokiin. 


Vinkkejä!
-Voit halutessasi ensin paahtaa mantelilastut. 
-Voit käyttää nutellanamua kakun päällisenä. 
Valmista täytekakku normaalisti. Päällystä kakku nutella-seoksella ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kun jähmettynyt, pursota kakun reunat kermavaahdolla/kaakaokermavaahdolla.- Suklaa-nutellaseos+ mantelilastut- lusikoi leivinpaperille kasoiksi.--> jääkaappiin jähmettymään.


Nauti!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...