En ole eläessäni syönyt näin hyvää sienikastiketta!
Tämän soosin salaisuus on vahva kahvi.
Sieniä ( oli pannullinen suppilovahveroita)
sipuli
voita
vehnäjauhoja
3 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
suola, valkopippuri, ripaus mustapippuria sekä sokeria
vahvaa kahvia
- Paista sienet pannulla kunnes neste on haihtunut.
- Siirrä sienet astiaan ja kuullota sipulit voissa.
- Lisää sienet sekä vehnäjauhoja. hämmentele hetki.
- Lisää nesteet, mausteet ja lopuksi kahvi.
Tarkasta maku, lisää kahvia jos haluat enemmän mokkaista makua.
*
Vinkki!
Tee kastikkeesta paksumpi ja käytä sienipiirakkaan.
Kokeiluun menee!:)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaSuosittelen, suussasulavaa herkkua!
VastaaPoistaItsellä tekemislistalla seuraavaksi tuo piirakka tällä kastikkeella :)
No ohoh, kahavia, enpä oo ennen kuullu!! Mutta uskottava se o, ku nää sanot, että oli herkullista, en oo sillä lailla siente ystävä, mutta kunnon paistin kansa paksu sienikastike o hyvvää... enkä ees tunnista muita ku kärpässiene ja herkkusiene, ni ei tulis mieleenkää niitä mettästä poimia, mutta saaha niitä tämmöne sieniavuto ihimine kaupastaki :D
VastaaPoistaKahvi oli itsellekin uusi juttu, sain ikäänkuin sisäpiiritietona tämän tietää ;)
VastaaPoistaEn ole minäkään ollut sienien ystävä ennen, se oli suorastaan lapsuuskammo ollut aina! Opettelin näiden syönnin joitain vuosia sitten, nykyään menee jopa suuremmatkin suupalat ;)
Sienituntemus on täälläkin kovin heikko, suppilovahverot ja kanttarellit uskallan poimia. Muut jäävät metsään muille :)