Baileys-pikkuleivät

Ystävänpäiväksi tein makeiksi tarjottavaviksi Piimähyydykekakun sekä erilaisia keksejä. 
Nämä keksit syntyivät edellisenä päivänä vähän vahingossa. Tahdoin kukkapikkuleipiin tummat keskustat joten värjäsin Vanhoutenilla taikinan joka muuttui paksuksi ja kaipasi nestettä. Jääkaapissa oli avattu kermalikööripullo joten lorautin sitä joukkoon. Koe-erä oli niin hyvä että tein seuraavana päivänä koko taikinan samalla idealla. :)



Baileys-pikkuleivät

200g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 rkl Vanhoutenia
4½ dl vehnäjaiuhoja
2 rkl kermalikööriä
väliin: appelsiinimarmeladia
Kuorrutus: 150g Brunberg tummaa suklaata

- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan kermaliköörin kanssa. 
Anna taikinan jähmettyä kovaksi jääkaapissa. 
Kauli massa ja ota pikkuleipiä.

Paista 200-asteessa 8-10 minuuttia




Täytä pikkuleivät appelsiinimarmeladilla ja dippaa sulaan suklaaseen. Valuta ylimääräiset takaisin kuppiin. 




Tein osan kekseistä pisaranmalliseksi ja jätin täyttämättä sekä kuorruttamatta 




6 kommenttia:

  1. Todella hyvän olonen ohje,ja pakko olla hyvääkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat, tosin appelsiinista täytettä voisi kehitellä vielä hieman. Kaupan marmeladi on turhan makea/kitkerä, vaikkakin maku tasoittui kun keksi pehmeni ja päällä oli tuo suklaakuorrutus :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...