Jos kaappeihin on jäänyt kuivattuja hedelmiä pyörimään tyhjänpanttina, on nämä suklaiset pallerot herkullinen tapa "hävittää" ne. Hedelmät ei minun mielestä erotu ollenkaan joukosta, ne tuovat massaan mukavaa ryhtiä mutta muutoin pallot maistuvat kivan suklaisilta.
Pyörittelin pallot eri versioin: kookoshiutale, sitruunaströsseli, mariannerouhe, tumma kaakaojauhe
Kahden suklaan pallot
100g kuivattuja hedelmiä
5 kaurakeksiä ( tai 4 digestiveä)
½ appelsiinin kuoriraaste
3/4 dl kermaa
100g taloussuklaata
100g valkosuklaata
- Hienonna hedelmät tehosekoittimessa. Rouhi keksimurut ja raasta appelsiinin kuori.
- Kaada kerma ja paloitellut suklaat kattilaan. Kuumenna levy ja sulata suklaat hitaasti sekoittaen miedolla lämmöllä.
- Siirrä kattila levyltä ja kaada suklaaseos kulhoon. Lisää hienonnetut hedelmät, keksimurska sekä appelsiininkuoriraaste.
Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.
- Pyörittele palloiksi ja kieritä haluamallasi kuorrutusvaihtoehdolla.
- Anna maustua jääkaapissa muutama tunti, tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Olen haastamassa sinut blogissani. Julkaisen tekstin pian :)
VastaaPoistaIhania palleroita....ja koristeiksikelpaavat pienet "jämpurkillisetkin"... oma lemppari tällaisissa koristeena on wienernougat crushi....tuo sitruunaströsseli olis kans ihan miun maun mukainen...passaisivat vaikka pääsiäispöydän herkuksi.
VastaaPoistaSusanna, ookoo! Vastaan haasteeseen paremalla ajalla :)
VastaaPoistaMimmi M, jämäpurkilliset olisikin hyvä käyttää tälläisiin. Tai pähkinärouhepussien jämät.. Niitä löytyy aina.
Niinpäs sopisikin pääsiäisaikaan, en itse hoksannut vaikka sekin on kohta taas :)