Leivoin viikonloppuna tälläisiä kukkapikkuleipiä, ystävänpäivää ajatellen. Tahdoin jotain koristeltua mutta pikeeritöihin ei ole oikein aikaa. Minulla on paljon kokenut ja kolhuja saanut silikoninen muotti jolla painoin kukkasen pikkuleipään. Kätevää :)
Lisäsin loppuun vielä itse hyviksi havaitsemiani pikkuleipävinkkejä, suosittelen lukaisemaan.
Jos sinulla on lisää tälläisiä vinkkejä, jätä kommentti! :)
Lisäsin loppuun vielä itse hyviksi havaitsemiani pikkuleipävinkkejä, suosittelen lukaisemaan.
Jos sinulla on lisää tälläisiä vinkkejä, jätä kommentti! :)
ohje on jo täällä olemassa mutta tässä se vielä uudelleen, vaniljaisempana versiona:
150g voita
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
- Vaahdota hieman pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna voi-tomusokeriseokseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi vatkaamalla joukkoon.
- Kauli jauhotetulla alustalla ja paina siitä muotilla pikkuleipiä.
- 200 asteessa n. 8 minuuttia, uuninkeskitasolla
ohje on Ulla Svenskin kirjasta, Juhlaleivonnaiset. Kuvassa näkyvä leivinjauhepurkki toimii nykyään kätevänä tomusokeripurkkina, ei humpsahtele kaadettaessa pitkin pöytiä.. ;)
- Ota pyöreällä muotilla pikkuleipä ja laita uunipellille leivinpaperin päälle.
- Käytä tarvittaessa silikonimuottia jauhoissa ja paina kuvio pikkuleipään.
- Pikkuleipä leviää hieman, ota pyöreällä muotilla ylimääräiset reunat pois.
Paketoi ja ilahduta ystävää <3
Pikkuleipävinkkejä
- Käytä leivontaan jääkaappikylmää, jähmettynyttä taikinaa.
Voit valmistaa taikinan jo edellisenä päivänä.
- Ota taikinasta 1/4 leivottavaksi kerrallaan, laita loput takaisin jääkaappiin odottelemaan.
- Kun reunapaloja jää, kerää ne erilliseen kulhoon ja kun taikina on loppu, käytä reunapalataikinat.
Näin taikina on samanlaista, eikä jauhoinen ja jo kerran leivottu taikina sekoitu alkuperäiseen.
- Älä turhaan tee liian ohuita pikkuleipiä. Ohuet hajoavat herkästi. Myös maku tuntuu selvemmin, etenkin jos kuorrutetaan pikeerillä.
- Valmista ensin kaikki pikkuleivät, vasta sitten ala paistelemaan --> Ei suhaamista taikinan ja uunin välillä.
Älä laita pikkuleipiä kuumalle pellille --> pohja tummuu herkemmin.
- Käytä ajastinta!! ;)
ihanat.... :p
VastaaPoistaKauniita pikkuleipiä Kiva idea!
VastaaPoistaMoikka ! Miun blogissa ois siulle haaste :)
VastaaPoistaSuklaan ohella pikkuleipiä kuluu paljon normaalisti.
VastaaPoistaNyt on muutamat viikot poikkeusta, kun on 'pakko' tutkia maistellen muiden tekemiä herkkuja :D
Oi miten kaunis ystävänpäivä paketti, maistuisi =). Kiva idea tuo muotilla kuvion painaminen.
VastaaPoistaKiitokset! :)
VastaaPoistaSonsku, vastailen haasteeseesi kun on paremmin aikaa. :)
nami-hiiri, meillä kuluisi kans niin paljon kuin ehtisi vain leipoa. ;)
Ihanan näköisiä! Tulee kesä mieleen :D
VastaaPoistaUnelmaa leipomassa, kiitosta :)
VastaaPoista