Perunamuusin lopuista saa tehtyä vaikkapa lettuja. Välin sopii vaikka sipaus smetanaa ja punasipulisilppua, tai jokin suolainen täyte.
Meidän lettujen välissä oli pannulla paistettua sipulia ja kalkkunaleikkelettä + mausteet.
Perunaletut
n. 4 kpl
2 kauhallista muusia
3-4 dl maitoa ( kerma tai ruokakermakin käy)
2 munaa
3-5 rkl vehnäjauhoja
pippuria myllystä, tarvittaessa suolaa
voita paistamiseen
- Sekoita neste muusin joukkoon. Paksuus/löysyys oman maun mukaan.
Lisää jauhot ja mausteet, sekoita. Lisää munat.
- Paista kuumalla pannulla voinokareessa.
Nauti sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
Täytyy muistaa tämä resepti ensi kerralla, kun muusia jää. Yleensä loppumuusi menee joko rieskoiksi tai herkkusuuhauvelin ruokakippaan.:) Näistä tulee varmasti hyviä, ja täytteeksi voi kehitellä monenlaista.:) Eilen juuri katselin ostamassani ruohosipuliruukussa ollutta Jamie Oliverin perunakakkureseptiä. Siinä keitetyt perunat raastettiin ja pannulla paistettiin pannukakkumaisia kakkuja. Ei taitaisi olla hassumpia nekään.:)
VastaaPoistaTämä on tosi kiva tapa käyttää muusinloppu, lapsena söin näitä. Muistelin että lisäksi oli paistettua sipulia ja makkaraa. :)
PoistaPerunakakkuresepti kuulostaa hyvältä myös!
Nam, nyt alkoi tehdä mieli täytettyjä lettuja :D
VastaaPoistaEi muuta kuin lettujen paistoon! :D
Poista