Pippurisavulohi- ja savupallaslisukkeet

Se on selvästi talvikausi ohitettu. Uunipadat on kuin vaihvihkaa siirtyneet kaapissa taaimmaiseksi, ja tilalle on tulleet toisenlaiset kipot ja ruuat. Erilaiset kylmät lisukkeet ja kastikkeet on hyviä ja helppoja valmistaa ja itse pidän niistä suuresti. Ne on kevyitä (jos niin haluaa ;) , käyvät salaattien, perunoiden ja vihannesten, ja grilliruokien kanssa. 
Listahan on oikeastaan loputon..



Meillä syötiin viikonloppuna Timjami-veneperunoita Savupallas- ja Pippurilohilisukkein. Lisäksi oli salaatti paistetun vuohenjuuston kera.




Savupallaslisuke

300g savupallasta
2 keitettyä kananmunaa
½ punasipuli
½ prk Smetanaa
½ prk kermaviiliä
ruohosipulia
suolaa myllystä, ripaus chiliä

- Silppua punasipuli pieneksi, pilko kananmunat ja lisää ne kalan kanssa kulhoon. Lisää loput ainekset ja tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoilua vähintään.






Savupippurilohilisuke

400g Savupippurilohta
½ maustekurkku
½ punasipuli
ruohosipulia
½ prk Smetanaa
½ prk Kermaviiliä
suola+pippuri myllystä, ripaus cayennejauhetta

- Pilko sipulit ja maustekurkku, sekoita peratun lohen kanssa kulhossa. Lisää loput ainekset ja tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoilua vähintään. 




Timjami-veneperunoiden ohjeen löydät täältä. 




Salaattissa oli: 

Jääsalaatti
keltainen paprika
kurkku
ruohosipuli
oliivit



8 kommenttia:

  1. Herkkuateria!:) Ihmeesti nuo vuodenajat vaikuttaa ruoanlaittoonkin. Kyllä jo selvästi kaipaa erilaisia ruokia kuin talvella. Kylmät kastikkeet ja lisukkeet on hyviä. Viikolla vain ei tule kauheasti niitä tehtyä, kun miehelle on helpompi laittaa töihin evääksi lämmitettävää ruokaa. Tietysti kylmän kastikkeen voisi laittaa omaan rasiaansa, mutta ei tuo tykkää montaa rasiaa kuljetella.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ymmärrettävää on kuitenkin :)
      Meillä kanssa nämä ajoittuu viikonloppuruuiksi, viikolla pyrin tekemään ruokaa joka riittää kahdelle päivälle, tai ainakin niin että pienin syö vielä lounaan seuraavana päivänä.

      Olen jo vähän silmäillyt erästä grilliherkkukirjaa, siellä olisi kaikkea ihanaa kastiketta ja lisuketta jne. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Perunat olivat herkkua, oli vielä vähän taukoa timjamin käytöstä niin maistui tuplaten paremmalta. :)

      Poista
  3. molemmat lisukkeet kuullostaa ja näyttää niin hyviltä,herkullinen ateria kaikkineen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli herkullista ja mukavaa vaihtelua arkiruokiin. :)

      Poista
  4. Nam, savupallas on mun suurta herkkua! Harmi vaan, että se on kohtalaisen arvokasta kalaa, eli ei viitsi ihan joka päivä ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo totta. On sen verran tyyristä että on aikas harvinaista herkkua. Mutta maistuupahan tuplsti paremmalta kun harvemmin syö.. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...