Meidän perheessä ei syödä sianlihaa lainkaan, mutta tänä keväänä on muutaman kerran tullut ostettua pekonia grilliherkkusienille. Vapusta niitä jäi yli yksi paketti ja johonkin se oli käytettävä..
Tein perjantaina viikonlopun ruuat valmiiksi, mutta jotain syötävää piti kehitellä sillekin illalle. Ei olisi yhtään huvittanut..
Keksin sitten tehdä pizzaa, helpoin aineksin mitä jääkaapista löytyi ja ihan leivinjauhepohjalla - ihanan nopeaa. Olen Mimmiltä löytyneellä ohjeella nyt muutamia kertoja tehnyt, ja tällä kertaa pizzasta tuli vahingossa jotenkin ihan hirmuisen hyvää! :D
Pohjaan levitin ihan vain ketsuppia, koska niin laiskotti etten jaksanut tomaattipyrepurkkia alkaa availemaan, saatika etsimään sitä avaajaa!
Lisäksi oli juustoraastetta
kinkkua
pekonia
jalapenorenkaita
herkkusieniä
homejuustoa
oreganoa
Pekonin laitoin pizzaan raakana. Iski ihan tenkkapoo laitetaanko se edes raakana vai pitääkö kypsentää ensin. Hyvää oli näin tehtynä, eikä mennyt kuivaksi käppyräksi!
Nyt joku miettii että mistä sitten repäisin tuota kinkkua jos kerta ei syödä sikaa? Kinkku eksyi meille vahingossa leikkelepaketissa, kalkkunaa olin ostavinani vaan kotona huomasin että olin napannut väärän pakkauksen. Mutta kaikki tuli kyllä syötyä, osa näissä pizzoissa ja osa vapun makaronisalaatissa. Ihan kivaa vaihtelua. :)
Leivinjauhepohja-ohje löytyy täältä.
Oikein hyvä tämä laivinjauhepohja. Varmasti tule nopeampi kuin tavallinen. Pakko kokeilla.
VastaaPoistaOn tämä hyvä pohja kun paistaa hyvin, täytyy kuitenkin varoa polttamasta pohjaa.
PoistaOikein hyvä ohje silloin kun tahtoo nopeasti pitsaa. :D
En ole tuota leivinjauhepohjaa koskaan testannut... mitähän jos huomenna perjantain kunniaksi... pizzaperjantai =)
VastaaPoistaKokeilepas. :) Pohja voi jakaa mielipiteitä, mutta meillä siitä on ihan pidetty.
PoistaRaakana päälle laitetut pekonit taisi tuoda lisämehevyyttä jonka vuoksi pizza taisi maistua niin hyvältä nyt. :)