Riisipastalla täytetyt paprikat

Meillä oli päässyt paprikat vähän nahistumaan joten niille piti tehdä jotain. Täytetyt paprikat on olleet tekemislistallani jo pitkään joten niitä sitten, täytteeksi tein riisipastatäytteen. 

Virosta löysin tätä riisipastaa, nimestään huolimatta tämä ei ole riisistä tehtyä pastaa jota nykyään on myös saatavilla, vaan tämä oli vain riisin näköistä pastaa. Juuri sopivaa tälläiseen täytteeseen pienen kokonsa puolesta. 



Täytetyt paprikat
( 5 kpl )

5 paprikaa
2 dl riisipastaa ( tai muuta pientä pastaa/riisiä )
100g tuorejuustoa
1 dl suppilovahveroita
1 dl oliiveja silputtuna
1 dl juustoraastetta
mausteet: mustapippurirouhe, cayennejauhe, pari tippaa tabascoa, tuoretta ruohosipulia, halutessaan suolaa mutta huomioi että oliivit ovat aika suolaisia.

- Keitä pasta kypsäksi ja valmista täyte. 
- Leikkaa paprikoista kansi pois, koverra sisältä puhtaaksi. 
- Täytä paprikat täytteellä, ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Laita paprikoille kansi takaisin päälle ja paista 
200 asteessa n. 30 minuuttia. 


Minulla oli tuon 30 minuuttia plus pieni facebook-lisä ;)  
Muffinssipellillä onkin kätevä paistaa paprikat, eivät kaatuile eikä tarvitse leikellä pohjia suoriksi.







Seuraavana päivänä paistoin ylijääneen paprikan pannulla, mielestäni maistui ehkä jopa paremmalta kuin tekopäivänä. 




Näitä pitää muistaa tehdä ehdottomasti useammin!






6 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihana herkku ja näin kesällä menee täysillä kunnon ruokana :) samantyyppiiä on tullut tehtyä ja menekki on kyllä aina taattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin menee, paistoin kyllä lisäksi vielä kananfileenpaloja mutta kyllä nämä menisi itsellä ruuaksi ihan tälläisenään. :)

      Poista
  2. herkullisen näköisiä paprikoita,tykkään =P onko tuo riisipasta sama kuin jyvämakaroni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprika on hyvää ja tälläisenä versiona on oikein herkullista. En osaa vastata, en ole koskaan jyvämakaroniin tutustunut. Kaupan hyllyllä luki vain riisipasta :D

      Poista
  3. Paprikan kanssa ei tule virheitä tehtyä. Ne ovat aina super hyviä. Piäisi kokeilla tälläkin tavalla. Näytä niin herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on. Tykkään sellaisenaan tai ruuanlaitossa. Meillä meneekin viikossa aina paljon paprikaa, myös lapset tykkää =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...