Mustikkahyytelö

Mustikkahyytelöä voi käyttää puurojen ja jälkiruokien kanssa, vaniljakiisselin seurana, leivonnaisiin ja vaikka mousseihin. Lisämakua voi antaa lisäämällä sitruunan tai appelsiinin raastettua kuorta. Vaniljaisen maun saa kun keittää vaniljatankoa marjojen seassa ja poistaa sen siivilöintivaiheessa. 


Keitin edellisen vuoden mustikat pois pakastimesta, uuden sadon tieltä. Hyytelö on juuri sopiva kohde kun tahdotaan käyttää kaikki avatut marjapussukat pois. :)





Mustikkahyytelö

1 kg mustikoita
2-4 dl vettä
(  saat 1 litran mehua )

800g -1000g taloussokeria

Keitä, siivilöi mehu talteen.

Mittaa mehu kattilaan, lisää sokeri ja sekoita vain sen verran että sokeri liukenee. 
Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta. 

Keittoaika taloussokerilla n. 20 minuuttia
Hillosokerilla n. 10 minuuttia.  

 Tee hyytelökoe. 
Tipauta ruokalusikallinen hyytelöä lautaselle ja laita jääkaappiin hetkeksi. Vedä lusikalla viiva, jos ei ole vielä hyytynyt jatka keittämistä. 



Käytin taloussokeria, mutta ensi kerralla käyttäisin mieluummin hillosokeria. Keittoaika oli paljon pidempi kuin tuo ohjeen 20 minuuttia ja hyytymistä ei oikein tapahtunut. Lisäsin lopulta 3 reipasta ruokalusikallista sokeria ja keitin kovemmalla teholla jonka jälkeen seos tiivistyi hyytelöksi. 







4 kommenttia:

  1. Kiva ohje. Tuollainen hyytelö sopii moneen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sopii. Ensimmäiseksi hyytelöä pitää nauttia vaniljajäätelön kanssa, nami nami! ;)

      Poista
  2. Herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...