Syksyn ensimmäinen hyasintti. Eikun..?

Nyt mennään vähän ruokien ja leivonnaisten ohi, mutta niin omituinen juttu tämä oli että pakko jakaa asia teidänkin kanssa :D 

Menin viikonloppuna pihalle ripustamaan pyykkiä kun katseeni kiinnittyi perennapenkissäni johonkin kukkivaan.. Mikä kumma siellä muka vielä kukkii? Menin lähemmäs ja katsoin ihmeissäni, tuohon on aivan kuin.....hyasintti!?! Kyllä, hyasintiltä se näyttää. Tiputin pyykkikassin maahan ja menin polvilleni kukkapenkkiin nuuhkaisemaan. Kyllä, on se hyasintti!! 


Kolme kukkaa sieltä on tulossa, tämä keskimmäinen oli jo kiiruhtanut kukkimaan. Suuri mysteeri on, että mistä nuo joulukukat on kukkapenkkiinii tupsahtaneet?? Kun oikein aloin kaivelemaan muistiani, muistelisin että säilytin lahjaksi saadut hyasintit viileässä eteisessä kevääseen välillä kastellen. Lumien sulamisen jälkeen olen istuttanut ne kenties maahan? Ei voi muistaa.. mutta mitään muutakaan selitystä en keksi. :D Kevät oli tosi kiireistä niin äkkiäkös sitä tälläiset unohtaa..

Täytyy ensi jouluna muistaa säästää hyasintit ja pistää maahan. Katsotaan kuin käy! 
Perennapenkissä kukkii vielä viimeisin lilja, sitten on kaikki kukkineet ja taas saa odottaa pitkän vuoden kun niitä taas pääsee ihastelemaan..Jälleen kerran toitotin itselleni kuinka kätevä ja kiva olisi pitää jonkinlaista puutarhapäiväkirjaa, istutuksista, säästä, ja tälläisistä yllätyksistä. :)12 kommenttia:

 1. Tuttu tunne tuo mistä tämä on ilmestynyt ja sitten muistaa, että taisimpa ihan itse istuttaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teitä muitakin siis. ;) Yleensä syksyllä istutetut unohtaa talven aikana. En ole koskaan nähnyt kenenkään kukkapenkissä mitään hyasinttejä, siksi tämä suuri ihmetys. :D

   Poista
 2. Hauska juttu! Saat siitä nyt sitten hyasintit jouluksi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hauska, ja innostava! Ensi jouluna pitää laittaa kukat talteen ja testata lähteekö ensi syksynäkin kasvamaan. Taisi tulla syksyhyasintit, pitäisiköhän hakea sisälle ja nauttia ihanasta jouluntuoksusta jo nyt? ;)

   Poista
  2. Ehdottomasti haet sisälle ainakin yhden! :)
   Mä teen hyasintin tuoksuista saippuaa ja saan nauttia tuoksusta ympäri vuoden ;D

   Poista
  3. Oi, nyt mä olen vähän kade tosta sun saippuasta! :D
   Täytyy hakea viikonlopuksi tuoksumaan sisälle, kohta siellä kukkii jo toinenkin. :)

   Poista
 3. Voi miten suloinen... Sen tuoksu on kyllä ihanan huumaava. Nimimerkki joulusta jo haaveileva:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät näiden tuoksuista pidä, itse tykkään! Ehkä juuri siksikin että se tuo niin ihanasti joulun tunnelman kotiin. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eikö! Olen häkeltynyt tästä vieläkin.
   Ja siitä että mulla on tosissaan näin huono muisti?! :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Joskus huonosta muististakin voi olla iloa ;)
   Ihmettelen näiden selviytymistarinaa sillä kävin lukemassa näiden istutuksista niin vaatii juuri sellaiset kasvuolosuhteet ja lannoitukset, mitä nämä eivät ole nyt saaneet. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...