Oreganokeksit

Heippa kaikki. :) Kylläpäs olen saanut ihania kommentteja teiltä, kiitos niistä! Pieni hiljaisuus on ollut blogissa, mutta täällä ruudun toisella puolella on ollut vauhdikasta. Jossain välissä leivottiin lisää piparkakkujakin joten koristeltavaa riittää, niistä laitan kuvia viikolla. Eilen paisteltiin isommalle pojalle oma projekti odottelemaan koristelua ja kokoamista. 

Tänäänkin olisi vähän sitä ja tätä tehtävää, mutta tässä aamukahvia siemaillessa tuli mieleeni laittaa näiden ihanien Oreganokeksien ohje teillekin. Taikina on tätä samaa nypittyä voitaikinaa josta olen kirjoitellut aiemminkin. Jotkut taikinathan ovat raivostuttavia tahmaisuudellaan, ne jäävät kaulimeen ja pöytään kiinni ja jauhoja saa lisäillä jatkuvasti. Kun sitten lopulta saat leivonnaiset jotenkuten uuniin, ne ovat pelkkää jauhoa ja maistuvat oudolta. Mutta ei tämä taikina! Siksi tätä on niin usein tullut nyt tehtyäkin :D Tätä on jääkaappikylmänä etenkin aivan ihana kaulia ja innosti pieneen näpertelyynkin. Lähdin taiteilemaan pienellä murattimuotillani näitä keksejä, mutta jos muottipuuhat ei kiinnosta ota taikinapyörä ja ajele palaset irti vieläkin helpommalla. ;) 




oreganoa
hieman jauhoja kaulimiseen

- Sekoita taikinan joukkoon oreganoa, maistele mikä on sinusta sopiva määrä. Ripottele pöydälle hieman jauhoja ja kauli jääkaappikylmä taikina levyksi. Ripottele pinnalle vielä oreganoa ja kauli muutama kerta niin että ne tarttuvat kiinni. Ota muotilla tai taikinapyörällä keksejä. 
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 5-7 minuuttia uunista riippuen.

Vinkki! Voit oreganon sijaan käyttää muitakin mausteita, seesamin-  tai unikonsiemeniä jne. 

2 kommenttia:

  1. Nämä olisi varmasti ihania juustotarjottimella.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on juuri sellaisia jotka sopivat juustotarjottimelle! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...