Suklaakinuski

Kokeilin ystävänpäivänkakkuun suklaakinuskia, en ollut aiemmin tehnyt kuin tavallista kinuskia niin oli mukava saada hieman vaihtelua. Suklaakinuski oli hyvää, mutta ensi kerralla laitan tummaa suklaata, en taloussuklaata niinkuin alkuperäisessä Maku-lehden reseptissä oli. Taloussuklaa on, no, taloussuklaata. En tykkää. Mutta makuasioitahan nämäkin on. :)

Kinuskin keiton kanssa kannattaa olla tosi kärsivällinen, keitä miedolla lämmöllä pitkään niin saat täydellistä kinuskia. Voit välillä tehdä vesilasitestin, tipauta pisara kylmään veteen, jos se pysyy pisarana on kinuski valmista. Jos pisara hajoaa veteen, kinuski ei ole vielä valmista joten jatka keittelyä. Valmistaudu siihen että saatat joutua tekemään useamman lasitestin, vie aikaa mutta lopussa se palkitaan herkullisella lopputuloksella. :)



Suklaakinuski
( 24 cm kakkuun )

2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
50g tummaa suklaata
1 tl voita
1 tl vanilliinisokeria

- Mitaa kattilaan kerma ja sokerit, ei kuitenkaan vanilliinisokeria. 
Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee ja kiinteytyy. Murenna mukaan tummasuklaa vielä keittämisen loppuvaiheessa. Tee vesilasitesti tarkastaaksesi kinuskin valmius.
Lisää voi kiiltoa tuomaan, lisää vaniljasokeri ja sekoita varoen ettei tule ilmakuplia. 





16 kommenttia:

  1. On yksi lempparikuorrutuksista. Myös makeiden piirakoiden päälle olen suklaakinuskia käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin tästä kuorrutteesta kanssa, oli oikein hyvä makeuden tuoja raikkaan sitruunatäytteen+kostutuksen rinnalle. Pitääkin koittaa ensi kerralla makean piirakan kaveriksi, hyvä idea. :)

      Poista
  2. Mmmmm, herkullisen näköstä, mulla se tuo kinuskin keitto o to do-listalla, en oo sitä ikuna ite keitelly... varmaan siksi, että en oo kinuskikakkuja teheny ja jos muuten oon tarvinu, ni moon käyttäny valamista. Mutta nyt ku oon teheny ite lemon curdia ja huomannu sen vissin eron kaupasta ostettuun, ni täsä kinuskisa o varmaan sama juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää Anne ehdottomasti kokeilla, päihittää kaupan purkkituotteet mennen tullen!
      Kinuski mielletään kamalan vaikeaksi mutta ei se ole, maltti on valttia. Mieluummin keittää liian pienellä teholla ja kauan, kuin että hosuu lämpötilojen kanssa. Jakkara viereen ja keittelemään. :)
      Vesilasitestejä saattaa joutua tekemään useampia, eli se kuuluu asiaan ja suosittelen kyllä tekemään niin kauan kuin kinuskipisara on jähmeä siellä. :)

      Poista
  3. Kinuskia olen kakun päälle kokeillut, joten tätäkin pitää, on varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, ja jos arveluttaa niin ainahan sitä voi tehdä ensi kerran kastikkeeksi kokeiluun ennenkuin kakun päälle tekee. :)

      Poista
  4. Olen joskus kakkuun tehnyt suklaakinuskikuorrutteen, ja on kyllä hyvä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Teen kyllä toistekin, ja Mimmin vinkistä jäi mieleeni kummittelemaan marjapiiras tämän kera.. nami! :)

      Poista
  5. Mistä oot noi kultaiset sokerihelmet ostanu? Ei taida enään oikein löytyä noin pieniä ja ton värisiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sokerihelmiä tarkoitat? Olen tilannut kultaisia sokerihelmiä joskus Ullanunelmasta, mutta myös kaupoista leivontaosastolta löytyy. Nykyään löytyy myös pehmeitä sokerihelmiä mikä on ihan huippua, ei tarvitse pelätä hampaanhalkeamista ;)

      Poista
    2. No siis just sitä ku ne pehmeät helmet ei oo mieleen koska väri ja koko ei oo sopiva

      Poista
    3. Olisiko tälläiset sokerihelmet etsimiäsi?

      https://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/ZP01

      Poista
    4. Kiitos linkistä!(Valitettavasti tuossa en ainakaan nähnyt tuoteselostetta) Koko ois mielellään n. 3-4 mm. Ullanunelmasta löysin muuten niin täydelliset mutta niissä oli vehnätärkkelystä ja juhlissa on eräs jolla on todella tarkka tuo vehnä.

      Poista
    5. Kannattaa kysyä myyjältä tarkka tuoteseloste. Toivottavasti löydät etsimäsi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...