Suklaapiirakka



En ollut ajatellut leipoa äitienpäiväksi mitään, sillä viikko aiemmin vietimme mieheni syntymäpäiviä ja kakkukiintiö tuntui olevan aika täysi. Etsin kuiva-ainekaapista jotain, kun silmiini osui purkki kondensoitua kaakaota jota olin viime kesänä virosta ostanut. Olin leiponut mieheni syntymäpäiville Lime pien johon tuli kondensoitua maitoa ja jotenkin se piiras ei minua sytyttänyt. Oliko minulla sitten väärä maito, makeutettu, vai mikä mutta joku tökkäsi. Piiras itsessään oli hirmuisen kiva, keksipohjineen ja yksinkertaisen täytteen kanssa joten ajattelin hieman tehdä siihen muutoksia. Näin syntyi Chocolate Pie! 

Ei voisi piiras mennä enään helpommaksi tehdä, keksipohja on nopeasti valmistettu ja esipaistettu. Sillä aikaa kun pohja on käymässä uunissa valmistat täytteen. Meillä tämä kakku syötiin 15 minuuttia sen uunista tulon jälkeen, ja se oli superhyvää! Muistutti erittäin paljon mutakakkua. Tämän piiraan paistoaika oli hieman pidempi kuin Lime Pien, ja hetken jo epäilin että hyytyykö tämä ollenkaan ja saadaanko syödä suklaakastketta keksipohjan kera. Mutta hyytyi se lopulta.. :)

Kuin mutakakku!

Suklaapiiras
( 24cm )

200g Digestivekeksiä
100g voita

Suklaatäyte
1dl kahvia
6 keltuaista
400g Kondensoitua kaakaota
1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun
Sokerimassakukkasia ja lehtiä

- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvan pakastuspussin sisällä kauliten. Sulata voi ja sekoita siihen keksimurut. Pingota irtopohjavuokaan (24cm) pohjalle leivinpaperi ja paina reunat kiinni. Painele keksimuru-voiseos pohjalle ja reunoille. 
Paista pohjaa 150 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään. Säädä uuni nyt 175 asteeseen.

- Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu kaakao vaahtomaiseksi seokseksi, jatka vatkaamista ja lisää kahvi. Lisää vaniljasokeri. 
- Kaada täyte pohjalle ja jatka paistamista 15-25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. 

Jäähdytä piiras ja siirrä tarjoiluastiaan. Säilytä jääkaapissa. 


HUOM! Olen ostanut kondensoidun kaakaon virosta, en tiedä ollenkaan saako tätä suomesta (vielä). Muutamista paikoista on nyt kyselty ja pyydetty valikoimiin. Toivottavasti on pian helposti saatavilla kondensoidun maidon rinnalla. 

Jos joku tietää että tätä on täällä meidänkin kaupoissa, saa vinkata tämän postauksen kommenteissa! :)





14 kommenttia:

  1. Nam! Tekisi mieli kokeilla. Tiedätkö saako tuota kondensoitua kaakaota Suomesta tai onnistuisikohan jos laittaisi tavallista kondensoitua maitoa + sulatettua suklaata tai tummaa kaakaojauhetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Emilia! Valitettavasti en saanut selville onko tätä Suomessa. Mutta jos saan tietää että saa, lisään sen tähän postaukseen heti! :)

      Uskoisin että tätä voi tehdä myös kondensoidusta maidosta johon lisätään kaakaota.

      Poista
    2. Minäpä kokeilen tässä joku päivä tuota kondensoitu maito+kaakao-yhdistelmää, tulen sitten kertomaan kuinka kävi :)

      Poista
    3. Kiva juttu Emilia, jään odottelemaan uutisia kuinka toimi! :)

      Poista
    4. Nyt on kakku tehty ja hyvin onnistui! Tein niin että sekoitin kondensoituun maitoon vajaa 3 rkl tummaa kaakaota ennen keltuaisten lisäämistä ja vaahdotusta. Kahvia laitoin pikkulirun enemmän kun maito näytti paksunevan vähän kaakaon lisäyksestä. Kakku on muuten ihana mutta hieman liian voimakas kahvin maku minun makuuni eli seuraavalla kerralla korvaan osan jollain muulla nesteellä. :)

      Poista
    5. Kiva kuulla että pidit Emilia! Hyvä tietää että tuo onnistuu noinkin jos kondensoitua kaakaota ei ole saatavilla. Voimakas kahvinmaku voi johtua juurikin tuosta että taustalla ei ole kaakaopohjaa eli kondensoitua kaakaota. Sen voi aivan hyvin korvata jollain muulla. :)

      Poista
  2. Ihana kakku ja upea uusi ilme blogissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy! Kakku oli hyvää, valitettavasti en saanut tietää miltä maistuu jääkaappikylmänä. :D
      Olen innoissani uudesta ilmeestä täällä, sain minun näköisen kuvan ja noita ihania yksityiskohtia joista osa on näkynyt täällä blogissanikin.. ;)

      Poista
  3. Vaikuttaa ihanalta. Kondensoitu kaakao kuulostaa myös hyvältä. Toivottavasti sitä alkaa löytymään täältäkin kaupoista.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää. Ensi reissulla ostan tuota enemmän nyt kun tietää mihin sitä ainakin kannattaa käyttää, ennen mennyt vain kastikkeena jäätelön päällä. Etnisistä kaupoista voisi etsiä, tai pyytää jos saisi valikoimiin. :)

      Poista
  4. Näyttää todella herkulliselta! Eihän täältä tuota kondensoitua kaakaota taida löytyä, mutta tuo Emilian ehdottama kondensoitu maito ja kaakao/suklaa -yhdistelmä voisi toimia. Ehdottomasti menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täytyy pyytää kauppoja lisäämään valikoimiin, eiköhän sen saaminen onnistu.
      Kyllä kannattaa kokeilla tuota kondensoitu maito + kaakao-yhdistelmää, ei välttämättä tule samanlaista mutta ihan varmasti tulee hyvää! :)
      Jos tummaa kaakaota käyttää, kannattaa ehkä katsoa maidon koostumusta meneekö paksummaksi, ja lisää sitten kahvia. Mielenkiintoista, pitäisi melkeinpä jo kokeilla tuota. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...