Omenamutakakku

Omenaviikon toinen resepti on Omenamutakakku. Tämä herkku jos mikä vie makeannälän, aivan taatusti! Kakku on kamalan helppo valmistaa, tehdään kuin tavallinen sokerikakkupohja mutta lisätään vain omenaraaste, voisula ja paistetaan uunissa hieman vähemmän aikaa. 

Kakku on vaniljainen, omenainen ja pehmeä. Reunoilta hieman rapea ja keskustasta ihanan ...mutainen.

Tätä kakkua EI kuulu sitten kumota... ;)

Mietin ensin julkaisenko tätä kakkua ollenkaan, mutta niin hyvää se oli että en voi olla jakamatta tätä myös teille! Kakku olisi nimittäin kuulunut paistaa irtopohjaisessa vuoassa että sen saa siirtää paiston jälkeen tarjoilulautaselle, minä paistoin tavallisessa suorakaiteen muotoisessa ja niin sitten jouduin kakun kumoamaan. Siitä tuo hieman rujo ulkonäkö, kun rapsakka pintakuori jäi alle. Mutta ei välitetä ulkonäöstä vaan mennään suoraan makuun..!



Omenamutakakku
(10-12 palaa)

3 munaa
4.5 dl sokeria
200g sulatettua voita
3 3/4 vehnäjauhoja
1½ rkl vaniljasokeria
2-3 omenaa

- Säädä uuni 175-asteeseen. Vatkaa keskenään huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voisula.
- Sekoita kuivat aineet keskenään, sihtaa taikinaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. 
- Kuori ja raasta omenat, lisää raaste taikinaan. 

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, 24cm irtopohjavuokaan.
Paista keskitasolla ritilällä, uunista riippuen 
20-30 minuuttia. 

*
Minä paistoin tuon 25 minuuttia ja kuten näkyy, aika valuvaa oli vielä sisältä. Tämä on ihan uunikohtaista joten tarkkaile kakkua paiston loppuvaiheessa. 
Kakku kuitenkin kuuluu olla sisältä pehmeä ja mutamainen joten täysin kypsäksi sen ei tarvitse paistua!




5 kommenttia:

  1. Kokeilulistalla on omenamutakakku, kun vain ehtisi keittiössäkin jotain tekemään. Toisaalta vyötärö ei oikein taas enää antaisi myöden tällaisille herkuille, joten hyväkin, kun on muita kiireitä.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se oikein antaisi myöten täälläkään mutta minkäs teet kun herkut on hyviä ja leipomisvimma on tällä hetkellä täydellä teholla :D

      Poista
  2. Eilen tuli tehtyä omenamutakakkua ja kyllä oli todella hyvää...oikein herkkua :) Täytyy tehdä joskus toistekkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...