Lakritsitoffee-suklaamoussekakku

Tämä kakku syntyi lähestyvän halloweenin vuoksi sekä silkasta kokeilunhalusta. Tahdoin välttämättä tietää miltä maistuisi suklaamousse jossa olisi joukossa Hopeatoffee-karkkia. Ensiksi piti suunnitella kuinka nämä kaksi yhdistäisin, aluksi mietin että karkit menisi pakastimen kautta monitoimikoneella rouheeksi josta ne lisättäisi mousseen, mutta hylkäsin ajatuksen heti. Mielikuva pienistä toffeenpalasista hampaidenväleissä ei tuntunut kovin houkuttelevalta. Seuraavaksi ajattelin jospas tekisi hopeatoffeesta kastikkeen ja lisäisi sen raitoina joukkoon. Mutta maistuisiko se tarpeeksi? Lopulta päädyin sekoittamaan kaikki keskenään ja lopputuloksena oli suklaamousse jossa oli hauskasti taustalla lakritsitoffeen maku tuomassa ryhtiä makuun mutta ei hallinut sitä kuitenkaan liikaa. 

Koska täyte on voimakkaan makuinen, käytin pohjaksi pakastimesta ottamaani kaakaokakkupohjaa. Se on leivottu perunajauhoihin ja on koostumukseltaan sopivan ilmava juuri tälläiselle täytteelle. 




Tämä (3 munan) kakku on tehty pieneen sydämenmalliseen vuokaan jonka löysin kaapin kätköistä eräänä siivouspäivänä. Ihmettelin itseäni miksi sitä ei ole tullut käytettyä, sehän on mainio vuoka tälläisiin kokeilukakkuihin tai kun rupeaa yksinkertaisesti joku päivä kakuttamaan. Paistoin pohjan  pakastimeen odottelemaan sopivaa kakkuinspistä ja eilen se inspis tuli miettiessäni halloweentarjottavia. Jos kakkua tarvitaan useammalle ihmiselle, valmista suurempi pohja ja tee täyte kaksinkertaisena. 


Lakritsitoffee-suklaamousse
(pieneen kakkuun tai isoon kakkuun yhteen väliin)

15 kpl Hopeatoffee karkkeja
3/4 dl kuohukermaa
100g Brunberg tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 munan keltuainen
2-3 rkl sokeria
3 liivatetta + tilkka kiehuvaa vettä

- Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma.
- Sulata Hopeatoffeekarkit kerman kanssa vesihauteessa miedolla lämmöllä. 
- Sulata suklaa toisessa kulhossa vesihauteessa. 

- Notkista tuorejuusto sekoittamalla, lisää sokeri ja munankeltuainen. 
- Purista liivatelehdistä vesi ja laita ne mukiin. Lisää ruokalusikallinen kerrallaan kiehuvaa vettä ( n.3 rkl) ja lisää nauhana kaataen tuorejuustoseokseen. 
- Lisää sula ja jäähtynyt hopeatoffeeseos ja suklaa, ja sekoita tasaiseksi. 
- Lisää kermavaahto varovasti nuolijalla käännellen. 

Lisäksi:

Kostutus: Vaniljamaito (vesi, maito, vaniljasokeri)
Koristeluun: Lakritsihippuja & mustia kakkukynttilöitä

*Huom! Tärkeää! Tein pohjan perunajauhoihin koska tahdoin sen olevan koostumukseltaan ilmavampaa, tästä syystä se on gluteeniton. Jos olet tekemässä kokonaan gluteenitonta kakkua, tarkasta silloin Hopeatoffee-karkkien ja lakritsihippujen sopivuus. En ole varma ovatko ne  gluteenittomia?!



Kostuta pohjat varoen.


Anna täytteen hetki jähmettyä ennenkuin lisäät loput päälle.




Herkullisia leivontahetkiä!


7 kommenttia:

  1. Mikä ihana mousse resepti ja kakku <3 Tätä täytyy kokeilla, kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvä yhdistelmä, suklaata ja hopeatoffeeta. Suolaisen makeaa, vahvan makuista mutta ei liian äklöä. Huomioin tämän myös sokerin määrässä, sitä ei välttämättä tarvisi lisätä ollenkaan?
      Oman maun mukaan. Kiva kun kokeilet, toivottavasti tykkäätte! :)

      Poista
  2. Tosi herkullisen näköistä ja varmaan makuistakin :) Itselläkin pyöri jokin aika sitten mielessä Hopeatoffeiden yhdistäminen leivontaan ja tekasinkin niistä kastikkeen. Leivontaan kastike ei jostain kumman syystä päätynyt, mutta pakkasesta tuhoitui ihmeesti samoihin aikoihin pari jäätelöpakettia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti on ollut hyvää jäätelön kanssa! Tekemislistalla on ollut hopeatoffeejäde, kerran jo ne karkit ostinkin sitä varten mutta niille kävi vähän hassusti ennenkuin ehti päästä jäätelöön ;)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää se oli, vaikkakin ihan pienen palan sain tätä maistaa kun muu perhe oli käynyt sen kimppuun sillä aikaa kun itse olin pois kotoa! Täytynee tehdä uusiksi joku päivä ;)

      Poista
  4. Hopeatoffee on kyllä niin hyvää. Suklaan joukossa kyllä maistuu varmasti hyvältä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...