Daalian teko-ohjeet

Vihdoin sain tehtyä teille aiemmin lupailemani ohjeet näihin aikaavieviin hermojenraastaja kukkiin. Ennenkuin aloitat, varmista että sinulla on hyvät massat joilla on mukava tehdä sekä aikaa. Sitä varaa riittävästi. Ellet ole jokin supervauhtisormi, et selviä näistä puolessa tunnissa, et ehkä tunnissakaan. Kuulostaa hyvältä eikös? :D 

Laitan alle kuvasarjan kuinka minä näitä teen, tykkään käyttää tässäkin kukkanaulaa samoin kuin ruusuissakin. Kukkanaulan voit korvata myös kinkunpaistomittarilla, ajaa saman asian. Massoja on erilaisia kaupassa tarjolla, pelkkä sokerimassa on ainakin omiin käsiini hankalaa mutta kun sen sekoittaa samaan määrään marsipaania tai kaulintamassaa on käsiteltävyys helpompaa. Myös kakkutarvikeliikkeistä on saatavilla jos jonkinnäköistä massaa. 

Vasemmalta alkaen kuvassa: Massaa. Keskustaa varten varasin eriväristä kuin itse terälehtiin. Tomusokeria, pyöreäpäinen työkalu ohentamiseen, sivellin jos tarvitsee liimailla osia kiinni sekä kukkanaula. Ja tosiaan, jos et omista kukkanaulaa käytä kinkunpaistomittaria. :)


Ota keskustaan varattua massaa palanen, laita kukkanaulaan ja muotoile se niin että yläpuolelle tulee pallomainen nuppi.


Muotoile massasta pitkuloita ja ohenna kärjet ohuiksi. Taita kuvan osoittamalla tavalla niin saat kaksi osaa samalla kertaa ja paina massaan kiinni. Jos osien tarttumisessa on ongelmia, sipaise hieman vettä liimaksi (tai elintarvikeliimaa).Tee pitkuloita niin paljon että saat ainakin yhden kierroksen täyteen. Jos tahdot voit lisätä enemmänkin sinne tänne tai toisen kierroksen verran.

Kun keskusta on valmis, alkaa terälehtien teko. 


Muotoile massasta pitkulainen pala. Paina se litteäksi ja ohenna reunat yläpuolelta ( sivut ja kärki kts. kohta 3. ). Taita rullaksi. 

Toiseen kierrokseen valmista hieman isommat terälehdet, kolmanteen vielä isommat jne..
Voit hieman litistää terälehteä kärjestä niin saat tuollaisen teräväkärkisen terälehden. Voit jättää myös pyöreäreunaiseksi. 

Tässä on nyt viimeinen kierros laiteltuna, lopuksi vielä voi muotoilla uloimpia terälehtiä paremmin muotoonsa.

Ota kukka pois kukkanaulasta ja leikkaa kanta pois:Valmis! :)
6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä ohjeesta. Ehkä mä kesään mennessä saan kasaan sellaset daaliat joihin oon itse tyytyväinen. On ainakin aikaa harjoitella. Tulen kyllä vinkkaamaan sulle kun omassa blogissani on jotain nähtävillä...linkitän myös sinut blogiini, jos sopii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ohjeista on hyötyä. Toki yksityiskohtia voi tehdä omaan tyyliin ja daalioitahan on useita eri lajikkeita joten pienin muutoksin voi saada erilaisia kukkia tehtyä.
   Pionilaakso-blogissa on todella kauniita daalioita tehty, kannattaa kurkata myös ne :)

   Jään odottamaan niitä sinun luomuksiasi, ja linkitys sopii. :)

   Poista
 2. Tosi hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet. Mieli tekisi kokeilla, mutta hirvittää tuo tekemiseen menevä aika.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Koitin jättää ohjeista mahdollisimman paljon turhaa höpötystä pois ettei tulisi liian pitkät ohjeet, toivottavasti näistä saa selkoa. :)
   Kokeile ihmeessä. Ja ainahan voit kokeilla kaktusdaalian tekoa, siinähän ei ole sellaisia rullaterälehtiä. :)

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta :) Nyt alkaa kova treeni kevään kakkuja varten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko Anu tiedossa useampikin kakku keväälle? Näpertelyn iloa sinne! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...