Tervehdys! Unohdin laittaa suolaiset tarjottavat merirosvosynttäreiltä, siellä oli mm. tätä piirakkaa johon idean löysin ihanasta Annin uunissa-blogista. Anni oli leiponut söpöjä ja helppoja feta-pinaattipiiraita lehtitaikinapohjalla ja niin oli minunkin tarkoitus tehdä. Viime hetkellä päätin oikaista ja teinkin siitä yhden ison piirakan ja lehtitaikinan vaihdoin suolakeksipohjaan. Suolakekseistä tulee tosi maukas pohja, tuo piirakkaan makua ja sopii oikein hyvin yhteen hieman miedon pinaatin kanssa. Aiemmin olen käyttänyt suolakeksipohjaa myös tähän piiraseen joka on yksi piirakkasuosikeistani.
Kohtahan on nokkoskausikin, silloin piirakkaan voi käyttää pinaatin sijaan niitä. :)
Feta-pinaattipiirakka
(23-24cm irtopohjavuoka)
Suolakeksipohja
75g voita
100g suolakeksejä
1dl vehnäjauhoja
Täyte
1 rasia tuoretta pinaattia
200g kermaviiliä
3 munaa
suolaa, pippuria
100g fetajuustoa kuutioina
kirsikkatomaattia
1-2dl mustaleima Emmentalia
- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista sopiva ympyrä. Voitele vuoka ja aseta paperi pohjalle. Murskaa keksit, ja lisää voisula sekä vehnäjauhot.
Taputtele vuoan pohjalle tasaisesti.
- Kiehauta pinaatit, ja sekoita täytteen ainekset yhteen paitsi kirsikkatomaatit ja emmentaljuustoraaste. Lado kirsikkatomaatit piirakan päälle kauniisti ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla
200 asteessa n. 30 minuuttia.
Nam, onpa herkullisen näköistä! Mulla on tuo suolakeksipohja EDELLEEN testaamatta.... :)
VastaaPoistaEi muuta kuin testailemaan, on aivan ihanaa! :)
PoistaIhania makuja! Olen tehnyt muutaman kerran pari vuotta sitten ja nyt on ollut ihan unohduksissa :) Kiitos muistuksesta!
VastaaPoistaFeta ja pinaatti toimii hyvin yhdessä! Yleensä olen tehnyt pasteijoiksi mutta piirakassakin oikein hyvät. :)
PoistaNäin tämän vasta nyt, kiitos linkityksestä! Ai että näyttää ihanalta :) Nam! Nyt menee mulla testiin tama suolakeksipohja wau!
VastaaPoista