Aurinkoista maanantaita! Vuoden kiireisin kuukausi menossa, sen huomaa postaustahdistakin. Pihalla on hommat käynnissä kuumimmillaan ja puutöitäkin piisaa kun ollaan kaadettu metsää. Mutta kyllä aina jossain välissä tulee häärättyä keittiössä ja leivottuakin, äitienpäiväksi valmistui tälläinen helppo kakku.
Pidän appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä joten tein pohjan appelsiiniseksi ja väliin sekä päälle tuli suklaamoussea. Pohjaa voi halutessaan kostuttaa appelsiinimehulla.
Vinkki! Paista kakkupohja mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Appelsiinikakku
(20 cm)
3.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
225g voita
2.5 dl sokeria
1 appelsiinin mehu ja kuori
Lisäksi:
1 annos Suklaamoussea
1 dl kuohukermaa
- Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokerit ja voisulaa.
- Riko munat toiseen kulhoon ja vispaa käsivispilällä hetki, niin että seos vaahtoaa. Lisää kuivien aineiden joukkoon.
Lisää viimeisenä appelsiinin mehu ja kuoriraaste.
Voitele ja jauhota irtopohja kakkuvuoka. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista
uunin alatasolla
175 asteessa n. 30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja irroita vuoasta.
Leikkaa kakkupohja keskeltä halki, kostuta appelsiinimehulla.
Lisää puolet suklaamoussesta ja toinen kakkupohja päälle. Kostuta ja lisää loput suklaamoussesta päälle. Koristele kermavaahtokukkasin.
Nam, kuulostaa hyvältä! Pitää laittaa ohje korvan taakse.
VastaaPoistaKakku oli meidän mielestä hyvää, ja kivan helppokin valmistaa ilman mitään ylimääräisiä juttuja. :)
PoistaNam, kuulostaa hyvältä! Pitää laittaa ohje korvan taakse.
VastaaPoistaTuntuupas kakulta ihan meidänkin makuun. Eihän appelsiinin ja suklaisen makuyhdistelmä voi olla muuta kuin hyvää. Nuo kermavaahtokukkaset ovat helpo ja kivat koristeet.
VastaaPoistaAppelsiini ja suklaa sopii kyllä niin hyvin yhteen, yksi lempimauistani ehdottomasti. :)
PoistaPäädyin kokeilemaan kermavaahtokukkasia kun en oikein keksinyt muutakaan koristelua, kermaruusut on vaikeita niin nämä oli hyvä korvike :)