Helpot ja nopeat reseptit -kategoria avautuu nyt!

Monella ollut varmasti sellainen tilanne että on saanut yllätysvieraita. Huomaavaiset yllätysvieraat tuovat tarjottavat mukanaan tai ainakin sen kahvipaketin. Joskus yllätysvieraat soittavat matkalta ja saatat saada ehkä tunninkin varoitusaikaa. Siinä välissä ehtii käydä talon ympäri tarkastamassa että kaikki on suurinpiirtein ok, hiekat lakaistua maton alle ja tiskit jemmattua tiskivaahtoon. 

Joskus ehtii jopa leipoa jotain nopeaa, niinpä päätin näin kesäkauden alkaessa ja vieraiden heräillessä talviuniltaan koota tänne helpot ja nopeat reseptit yhden linkin taakse. Keräsin jo joitain vanhempia reseptejä valmiiksi ja tässä loppukevään ja kesän mittaan niitä on tulossa säännöllisesti. Niin suolaista kuin makeaakin. 

Reseptit ovat sellaisia jotka ovat valmiina paistoaikoineen 30-50 minuutissa joten taatusti kyläilyyn kuin kyläilyyn löytyy ohjeita. 


Iiks - yllätysvieraita!


5 kommenttia:

 1. Nopeille ja helpoille ohjeille tosiaan on aina tarvetta! Itsekin harrastan mahdollisuuksien mukaan nopeita reseptejä, sillä varsinkin näin lapsiperheessä, kun työt, lapset ja kotihommat vaativat oman veronsa, ei leipomiselle aina löydy kovin paljon aikaa. Onneksi vaihtoehtoja löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Aina ei jaksa ja ehdi monimutkaisia leipoa ja silloin tälläiset ohjeet on tarpeen.
   Ja helppoihin ja nopeisiin leipomisiin on kiva ottaa välillä ne lapsetkin mukaan. :)

   Poista
 2. Kiitos, hyvä idea koota yhteen! Tykkään näistä - itselläni kanssa päässä kokoelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen systeemi on kätevä juuri silloin kuin kaipaa reseptin nopeasti. Kun tahtoo äkkiä jotain leipoa, tai oli syy sitten mikä vain.
   Toivottavasti listauksestani on iloa myös muille. :)

   Poista
 3. Jee, mainio idea! Itsekin olen ajatellut ottaa nopeat reseptit -tunnisteen käyttöön, kunhan nyt ensin saan blogin kunnolla vauhtiin. :) Täällä on kyllä monesti tarvetta hyvin hyvin pikaisesti valmistuville herkuille, vaikka ei yllätysvieraita olisikaan tulossa: harvemmin sitä pääsee kaikessa rauhassa ajan kanssa leivoskelemaan, kun on pari pientä (ja vilkasta) lasta talossa... :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...