Katkaravut sopivat hirmuisen moneen kuten salaatteihin, täytteisiin, koristeluun esimerkiksi voileipäkakkuihin, kolmiovoileipiin, lapsena se oli yksi suosikkini myös pitsan päällä. Silloin asuimme lapissa ja siellä katkaravut tuntuvat olevan enemmän arkikäytössäkin kuin esimerkiksi täällä etelässä jossa niitä käytetään eniten ehkä juhlatarjottavana.
Tämän katkaraputäytteen on valmistanut tällä kertaa mieheni. Tällä ohjeella tulee iso määrä, eli jos on tarvetta pienempään satsiin puolita ohje. Tämä sopii patongin tai sämpylän kanssa tarjottavaksi tai vaikka vihreän salaatin kaverina. Raaka-aineita ei ole kamalan montaa ja silti täyte on todella herkullista.
Katkaraputäyte
500g katkarapuja
800g Kreikkalaista jogurttia
1 prk Cream Fraichea
½ sitruunan mehu
1 punasipuli
1 puntti tilliä
½ punttia persiljaa
3 keitettyä kananmunaa
suolaa, sokeria, ripaus cayennejauhetta
- Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita ainekset keskenään, pilko kananmunat ja lisää katkarapujen kanssa.
Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua, mielellään yön yli.
Tarjoa salaatin, patongin tai vaikka sämpylöiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)