Mustikka-marenkipiirakka

Tämä ihana mustikka-marenkipiirakka pääsee top3 suosikkeihini ja mikä kivointa, sen valmistaa helposti. Pohjaksi tulee muropohja, jonka saa pakastealtaastakin mutta on nopea pyöräyttää itsekin.
Pohja esipaistumaan kymmeneksi minuutiksi uuniin jonka aikana sokeroit mustikat. Sen jälkeen ripottelet mustikat piirakkapohjan päälle ja uuniin vielä noin 20min ajaksi. Sillä aikaa saat vaahdotettua pinnalle tulevan marengin jota vain käytetään uunissa väriä saamaan. 
Helppoa hyvää ja kaunista!



Mustikka-marenkipiirakka
( 1 piirasvuoka, pellille tehtäessä tuplaa ohje )

Murotaikina
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
5 dl mustikoita
1-2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria ( voi jättää poiskin )

Marenki
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
- Lisää kananmuna ykkösteholla sekoittaen. 
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää voi-sokeri-munavaahtoon. 
- Painele piirasvuokaan, voit käyttää apuna jauhoja jos tarttuu käsiin kiinni. 

Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
HUOM! kiertoilmalla 175 asteessa.

- Sekoita täytteen ainekset mustikoihin. Lisää esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista 20 minuuttia. 

Vaahdota valkuaisia hetki kunnes alkaa olla vaahtoa, lisää osa sokerista ja jatka vaahdottamista. 
Lisää sokeri vielä kahdessa erässä ja vaahdota samalla voimakkaasti. 
Lusikoi mustikoiden päälle ja käytä uunissa muutaman minuutin ajan TAI kunnes marenki saa kaunista väriä pintaan. 



8 kommenttia:

  1. Tämä on suosikkileivonnaiseni lemoncurdilla, koska makea ja kirpeä yhdistyy. Oon koittanut myös vadelmalla, mutta makuuni siitä tuli vähän liian makea vaikkei sokeria ollutkaan lisätty. Tuleeko tästä kovin makea? Tekisi mieleni koittaa, on herkun näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemoncurd on kyllä ihanaa! :) Vadelma on totta kyllä aika makea marja marengin kaveriksi.
      Tämä ei ollut liian makeaa kun jätin mustikoista kokonaan sokerin pois, ja maustoin vain vaniljasokerilla. Toki marenki on supermakeaa mutta sokerittomat marjat hieman tasapainoittivat makuja. :)

      Poista
  2. Todella herkullinen ohje! Tein kaksi piirakkaa, toinen mustikka marenki, ja toinen vadelma marenki. Mutta marengin ohjeen jouduin kaksin kertaistamaan, sillä sitä tuli yllättävän vähän. Voisitko kehitellä muita tälläisiä herkullisia marenki-ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että pidit! Tuplamarenki ei varmaan pahaa tee piirakalle, jos siitä pitää niin miksipä ei. :)
      Laitan marenkitoivomuksesi muistiin.

      Poista
  3. Onnistuuko tämä pakastemustikoilla? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...