Aurinko paistaa aivan siniseltä taivaalta, keittiön radiossa soi RadioRock. Takassa ritisee tuli sillä meidän talo on päässyt jäähtymään näiden ylläripakkasien vuoksi. Tosi yllätyshän se on että tälleen lokakuussa sitä pakkasta voi tulla, hah.
Aloin purkamaan kamerasta kuvia koneelle ja sieltä löytyi nämä viime viikolla tekemäni herkut. Meille oli tulossa kahvivieraita ja jotain ajattelin pöytään kyhätä. Pakastimesta löytyi paketillinen voitaikinaa, jääkaapista juuri saatu nyssykkä valtavia punajuuria sekä yhdellä hyllyllä nökötti avattu aurajuusto. Vartti, ja näistä aineksista tuli pari pellillistä uuniin mentäväksi.
Superhyviä juurikin yllärivieraille tai vaikka tälläisiin kirpeisiin syysiltoihin teemukillisen seuraksi.
Paketillisesta voitaikinaa tulee se pari pellillistä kiekkoja. Jos aurajuusto ei saa vettä herahtamaan kielellesi voit käyttää sen tilalla vaikka fetajuustoa.
Aura-punajuurikiekot
(n. 24kpl )
1 pkt voitaikinaa
2 dl hienoksi raastettua punajuurta (raakaa)
aurajuustoa
1 kananmuna voiteluun
mustapippuria
- Levitä voitaikinalevyt sulamaan.
Raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Kauli voitaikinalevy pidemmäksi ja ripottele päälle punajuuriraaste sekä aurajuustoa muruina. Ripsauta halutessasi mustapippuria myllystä.
Rullaa, leikkaa kiekoiksi ja aseta uuninpellille. Voitele kananmunalla ja paista uunin keskitasolla
n. 200 asteessa 15-20 minuuttia TAI kunnes pinta on saanut nättiä väriä.
Nam, nam ja vielä kerran nam!! Jouluna tein samantyyppisiä puolukkahillosta, porosta ja mustapekkajuustosta. Ne oli ihan sairaan hyviä, ja niin ovat varmasti nämäkin! Ihanan syksyisiä ♥
VastaaPoistaNo ooh, kuulostaapa ihanalta! Rakastan poronlihaa, liian harvoin tulee vaan syötyä.. :)
PoistaMahtavia herkkuja! :) Näitä on pakko tehdä!
VastaaPoistaSuosittelen! Lisäplussaa että nämä on niin nopeita valmistaakin. :)
Poista