Halloween-piparkakut

Meillä paisteltiin viime viikolla tämän vuoden ensimmäiset piparkakut. Nyt ei ollut kyse kuitenkaan jouluhössötyksestä vaan lähinnä taikinan fiilaamisesta täydelliseksi. Nimittäin loppuvuodesta on tulossa yksi tosi kiva juttu piparkakkuihin liittyen josta kerron lisää myöhemmin, ja treenin vuoksi hommat on aloitettava jo nyt.. 

Piparkakkutaikinasta lapset saivat tehdä omat satsinsa, saatiin tästä yhdelle syyslomapäivälle kivaa puuhasteltavaa. :) Tein halloweeniä ajatellen muutamia eri malleja, tässä ensimmäisenä Noita-akan taikapadat!Patoihin voit käyttää minkämuotoista muottia tahansa, pyöreää, sydäntä, mitä vain. Pursota ensin pikeerillä ääriviivat, jonka jälkeen täytät padan. Kun musta pikeeri on kuivahtanut, pursota vihreä pikeeri reunalle ja vedä esimerkiksi hammastikulla valuvaa taikalientä padan kylkiä pitkin. 
Koristele välittömästä nonpareilleilla ja värikkäillä strösseleillä.
Pikeerin teko-ohjeet löytyy blogin sivupalkista ----> 
Värjäämiseen käytin mustaa, vihreää (ja hieman keltaista) elintarvikevärejä. 


2 kommenttia:

  1. Vau! Nämä on kyllä niin upeita!

    Pienen pieni pikkuleipäinnostus tarttui muhunkin ja pakko oli käydä ostamassa uusia piparimuotteja :D Vaarallista :D Vielä kun ehtisi noita kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anu! Heh, tämä on vaarallista.. siitä ei sitten ole enään paluuta ja tästä lähtien et enään koskaan voi ohittaa muottihyllyjä kaupassa siltä varalta jos sieltä löytyisi jokin helmi.. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...