Suklaahippukeksit

Pitkästä aikaa pääsee ja ehtii naputtelemaan koneelle reseptejä. Tässä on niin monta rautaa tulessa että millään ei ehdi kaikkea tehdä, ja tällä kertaa se on ollut blogi joka on jäänyt hieman hunnigolle. Mutta tässä teille nyt superherkullisten keksien ohje. Suklaiset keksit maistuvat hyviltä vielä päivienkin päästä ja mitä suurempia suklaahiput ovat, sen parempi. 

Meillä ei isänpäiväksi tehty kakkua, mutta ehdittiin me herkutella sentään näillä sillä suklaahippukeksit valmistat tuossa tuokiossa ja näiden leipominen onnistuu vaikka lapselta. :)




Suklaahippukeksit
(n. 50 kpl)

2½ dl sokeria
2½ dl fariinisokeria
2½ dl voita
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
7½ dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl talkkunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
2½ dl suklaahippuja /suklaata paloina

- Vatkaa sokerit, voi, munat ja vaniljasokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimen puoliteholla vaaleaksi vaahdoksi. 
- Lisää kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe, leivinsooda ja suola ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. Lisää suklaahiput /suklaapalat ja pyöräytä varovasti taikinan joukkoon. 

Lisää taikina lusikkaa apuna käyttäen leivinpaperin päälle pellille. Paina aavistuksen verran päältä tasaisemmaksi. 

Paista uunin keskitasolla noin 
12-15 minuuttia 180 -asteessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...