Sarah Kay-pipariprojekti


Sarah Kay on aiheena hirmuisen viehättävä ja suloinen. Muistan omastakin lapsuudestani julisteita missä Sarah Kay kävelee sinisissä farkuissaan, joissa oli polvessa paikka. Hiukset olivat letitettynä ja aina jokunen itsepäinen hiussuortuva pääsi palmikosta karkuun. Jostain syystä joistakin kuvista välittyy ainakin minulle, hieman surumielistä tunnelmaa. Välittyykö teillekin? 

Olen pidemmän aikaa haaveillut hieman haastavammasta pipariprojektista ja kun vihdoin viime viikolla talviloman ansiosta oli aikaa, päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Leivoin pikkuleivät tällä Kaakaopikkuleivät- reseptillä, sillä tahdoin tumman pohjan jotta värit ja taustat korostuvat paremmin. Paiston jälkeen pikkuleipiin laitetaan pikeeristä taustat ja annetaan kuivua, paksuudesta riippuen vuorokausi taikka kaksi. Itse annoin kuivua kaksi, sillä laitoin aika paksun kuorrutteen. Kun pikeeritausta on kuivannut, pääsee tekemään itse hahmoa. Tämä oli minusta se vaikein osuus ja kerronkin teille nyt salaisuuden, nimittäin vihaan pikeerin tekoa! Jos vain voisin, skippaisin sen teon. Tämä siksi että jos epäonnistut sen teossa koko työ voi mennä pilalle. Liian löysä lähtee pikkuleivän päältä omille teilleen, liian paksu jää kökköiseksi juuri silloin kuin sen pitäisi levittäytyä kauniisti tai sitten joskus pikeeri on täynnä ilmakuplia. Liian vähän vatkattu pikeeri alkaa rasvoittumaan Voi miksi pikeeri olet niin mahdottoman hankala?
Kun hahmo on saatu valmiiksi, annetaan sen jälleen kuivua vähintään vuorokausi jonka jälkeen kuvan voi maalata. Tähän työhön käytin Wiltonin pastavärejä, tomuvärejä sekä elintarviketussia.


15 kommenttia:

 1. Siis todella taidokasta. Nyt voi sanoa, että tätä keksiä en kyllä raaskisi syödä. Aivan ihana :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Annis! Mutta kyllä nämä syötäväksi joka kerta tehdään. ;)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihana aihe. Oon aina rakastanut Sarah Kayta! En olis osannu ajatella, että se taipuu pipariksikin. Upea. Mulla tää pipari jäisi seinäkoristeeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokseni Minna! Kiva välillä haastaa itseään ja tehdä tälläisiä 3D-töitä, Sarah Kay tuntui juuri sopivalta. Aikaa tähän saa kyllä kulumaan mutta tekee aina kun on sopiva hetki :)

   Poista
 4. Wau, olet taitava! Samaa mieltä muiden kanssa.... ei saa syödä-kyltti viereen :) Ihana!!

  VastaaPoista
 5. Se on oikein upea! Pakko vaan kehua joka paikassa :)))

  VastaaPoista
 6. Niin upeita! Ei kyllä millään raaskisi noita syödä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...