Kypsytän välillä tarkoituksella banaanit aivan tummiksi jotta saan ne upottaa johonkin ihanaan leivonnaiseen. Tällä kertaa ne päätyivät kahvikakkuun joita tein saman tien kaksi koska banaaneja oli enemmän tummuneina ja pakastin kaipasi vierasvaroja.
Sulatin taikinan joukkoon Fazerin sinistä ja varoitankin teitä että taikina on vaarallisen hyvää! Jos pidät kookoksesta, jauhota kakkuvuoka niillä. Mulla humpsahti kookoshiutaleita hieman liikaa pussista joten kippasin loput eli desin kakkutaikinaan (puoli desiä per kakku).
Suklaa-banaanikahvikakku
( 1 torvivuoka )
200g voita
1.75 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinajauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
(halutessa ½ dl kookoshiutaleita)
2 dl kermaviiliä/turkkilaista jogurttia
100g Fazerin sinistä
1 iso banaani
Vuoan käsittelyyn: voita, kookoshoitaleita tai vehnäjauhoja
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen samalla vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kermaviilin / turkkilaisen jogurtin kanssa vuorotellen kakkutaikinaan.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Muussaa banaani ja sekoita suklaasulan joukkoon. Lisää suklaa-banaaniseos taikinaan.
Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin alatasolla
175 asteessa noin 1 tunti tai
kiertoilmalla 165 asteessa n. 50-55 minuuttia.
Varmista kakun kypsyys tikkutestillä. Anna kakun seistä vuoassa noin 5 minuuttia jonka jälkeen kumoa kakku leivinpaperin päälle.
Säilytys huoneenlämmössä.
I-ha-na!
VastaaPoistaOli kyllä aika ihanaa.. :)
PoistaNäyttää hyvältä,uskaltaisko kokeilla hapanta kermaa vai meneekö pilalle?
VastaaPoistaHapan kerma sopii oikein hyvin myös. :)
Poista