Helppo raparperipiirakka

Tykkään kokeilla uusia ja uusia marjapiirakkareseptejä, mutta vuodesta toiseen on aina muutama resepti joita tulee käytettyä vakituiseen. Tässä yksi niistä. Ohjeella tulee pellillinen helposti ainekset vain keskenään sekoittaen. Tämä taipuu myös marja- ja omenapiirakaksi, ja olenpa tainnut joskus paistaa ihan sellaisenaankin jäätelön kera nautittavaksi. Ohje löytyy jo blogistani mutta laitan sen tänne nyt raparperiversionakin. 

Mikä on muuten sinun vakkarireseptisi, johon palaat vuodesta toiseen ja mistä olet ohjeen saanut?








( vinkki! Jos tahdot paksumman pohjan, leivo pohja puolitoistakertaisena )



Helppo raparperipiirakka
( uunin pellillinen )

6 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
 150 g voisulaa
3 dl maitoa 
2 kananmunaa
( sitruunan raastettu kuori + 1 tl kardemummaa)
3-4 dl raparperinpaloja
1 dl vadelmaa
pinnalle: sokeria

Tarjoa: sellaisenaan tai vaniljajäätelön- tai kastikkeen kera


- Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon voisula. Lisää maito ja kananmunat (+ sitruunankuori ja kardemumma jos niitä käytät) ja sekoita taikina tasaiseksi. 
Kaada uuninpellille leivinpaperin päälle. 
Pilko raparperit ja ripottele pohjan pinnalle. Ripottele pinnalle hieman sokeria. 

Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla
220 asteessa n. 20-25 minuuttia
tai kiertoilmalla 200 asteessa n. 20-25 minuuttia




2 kommenttia:

  1. Testasin eilen tämän pohjalta ja oli kyllä hyvää. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kokeiluun meni! Kiitos kommentistasi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...