Mokkamuffinit


Kun leipomisvimma yllättää se on kaivettava jauhot kaapista ja ruvattava hommiin. Pannussa oli aamukahvin jämät ja ne olin nyt päättänyt johonkin upottaa. Pullahiiren Kuppikakut-kirjasta löytyikin  korvamerkkaamani resepti joka on ollut kokeiltavien listallani alusta saakka ja nyt se pääsi testiin. Jätin kuorrutuksen pois ja tällä kertaa herkuttelimme ihan perus muffineilla. Näistä tulee kuohkeita ja herkullisia, ja esikoiseni joka muuten nykyään meillä kaikki muffinit leipookin, antoi täydet pisteet joten jatkoon meni. Mutta ensi kerralla on kuulemma tehtävä se kuorrute. 

Herkkuhovin fb:ssä muuten on video jossa näytetään kuinka strösselit valmistetaan, aina miettinytkin kuinka homma tapahtuu ja nyt selvisi sitten sekin asia. :D




Mokkamuffinit
( 12 kpl )

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100g voita
1 dl vahvaa kahvia

- Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, ja vaniljasokeri keskenään. Sulata voi ja sekoita voin joukkoon kuuma kahvi. 
Lisää vuorotellen vaahdon joukkoon kahvi-voiseosta sekä kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi ja jaa 12 muffinsivuokaan muffinipellille. 

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. 
Tarkista kypsyys cocktailtikulla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...