Tonttupiparit


Meillä ei koristella jouluna minkään teeman mukaan, siis toki jouluteeman mutta tarkoitan että kaikki passaisi keskenään sävy sävyyn ja koristeet olisi viimeisen päälle. Noup. Joka vuosi mennään lasten kanssa saman kaavan mukaan, siivotaan koko kämppä puhtaaksi ja kaivetaan joulukoristelaatikko esiin. Siellä on ikivanhoja, osa jo rikkinäisiäkin koristeita ja tietenkin ne tärkeimmät eli lasten itsetekemät koristeet. Ne on ne kaikkein rakkaimmat, joista lapsille itselleenkin tulee hyvä mieli kun ne saa laittaa esille. 

Itselleni on omasta lapsuudesta jäänyt mieleen punaiset kartonkitontut jotka kiinnitettiin jouluna ikkunoihin. Ei haitannut vaikka joltain tontulta puuttui jalka, tai käsi oli taittunut. Yhtä tärkeä se oli silti. Punaiset kartonkitontut oli ensimmäiset joulukoristeet joita ostin, kun olin saanut esikoiseni ja siinä vauva-ajan hurmassa tietenkin tahdoin joulua kotiin. Ne vain kuului siihen jouluun ja ikkunoille. 


Näissä muistoissa ja joulunalun tunnelmissa tein myös tonttupipareita. Tarvitset:
Tonttukuvan tulostettuna (koko tarpeen mukaan)
Reunakalvoa tai vahvan pakastuspussin
Punaista pikeeriä
Pursotuspussin
Cocktailtikun
Valkoista pikeeriä (täyttöpikeeri ja reunapikeeri)

Pikeerien ja piparien resepteihin linkit tämän postauksen lopussa.


Pursota punainen pikeeri reunakalvon päälle. Jos jälki ei tullut tasaisesti, voit cocktailtikulla siirtää pikeeristä yksityiskohtia tarkemmiksi. 
Anna tonttujen kuivua vuorokauden huoneenlämmössä. Älä nostele niiden ollessa märkiä tai pinta rikkoutuu.

Voit kuorruttaa samana päivänä myös pipareihin valkoiset pinnat niin kuivuvat tonttujen kanssa yön yli. Voit lisätä tontut vastapursotettuunkin pikeeriin, jolloin ne uppoavat hieman.


Irroita kuivuneet tontut kalvolta ja kiinnitä pikeerillä piparin pintaan.


Pursota viimeisenä reunapikeerillä pisteet piparin reunalle, Tee halutessasi toinen kierros jolloin jälki on pitsimäisemmän näköinen.Onko sinulla jotain tiettyä lempijoulukoristetta tai esinettä jolla on erityistä tunnearvoa?2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...