Suolakaramelli-pikeeri


Pikeerikuorrutus on sellaisenaan makea, ja oikeastaan ei minkään makuista. Onneksi on olemassa keinoja maustaa pikeeriäkin, kuten esimerkiksi makuöljyt- ja tomusokerit. Tuota jälkimmäistä sain vihdoin ostettua suolakaramellin, eli Salted caramel-makuisena. Se on ollut aina loppu kun olen havahtunut ostoaikeissani sitä hankkimaan. Mutta nyt, onnekseni sain napattua pussin kokeiltavakseni. Tämä siis ei ole yhteistyöpostaus tai maksettu mainos, vaan ihan omin pikku kätösin ostamani omilla pikku pennosillani. Kun tuote on hyvä, sitä pitää suositella muillekin. Vakiokeksireseptissäni tulee tomusokeria taikinaan, joten suolakaramellin maun toivossa vaihdoin tomusokerin kokonaan tähän makutomusokeriin, tai makutomppaan, kuten sitä tuttavallisemmin tykkään kutsua. Taikina oli ihanan makoisaa, sitä napsin tietenkin ihan koemaistelumielessä. Paiston jälkeen makutomppa maistui kyllä, mutta ei ehkä niin vahvasti että tietämättä olisi osannut sanoa että taikinaa olisi maustettu jollain. 

Pikeeri sen sijaan sitten maistuiki ja kaappi johon keksit laitoin kuivumaan, tulvi suorastaan tuota suolakaramellin tuoksua! Maku oli ihan älyttömän hyvä, pikeeri maistui selvästi suolakaramellilta ja toi ihanaa vaihtelua pikeerikuorrutukseen. Koostumus on samaa kuin tavallisella tomusokerillakin tehtynä, ainoa haittapuoli on että vitivalkoista pikeeriä tästä ei tule. Mutta, jos pikeeriä värjää ongelmaa ei ole. 
Olen viime aikoina tykästynyt maalaamaan keksejä. Pursotan kekseille pelkän valkoisen pikeerin, annan kuivua jonka jälkeen maalaan. Maalaus onnistuu parinkin tunnin päästä pursotuksesta, mutta suosittelen vuorokautta kuivumiseen. Ei tule ainakaan ikäviä ylläreitä eikä sivellin uppoa märän pikeerin pinnasta sisään.

Värjäykseen käytetään kirkasta alkoholia, prossat haihtuu pois joten on lapsillekin soveltuvaa. Kirkasta siksi, että maalaus kuivaa nopeasti. Palettiin sai olla lisäilemässä koko ajan sitä lisää kun värit kuivas suht nopeaan. Tomuväreillä tulee ihanan hempeää sävyä, ja niitä keskenään sekoittelemalla saa aikaan mitä sävyjä tahansa. Viime aikoina olen tykästynyt lisäämään kullan sävyjä näihin väreihin mukaan, tulee kivaa hohtoa joka näkyy livenä paljon paremmin.
Nonparellit kiinnitetään heti märälle pinnalle.

(Pussissa on 10 dl tomusokeria eli 500g. )Suolakaramelli-pikeeri
1 iso kananmunan valkuainen
n. 3dl makutomusokeria

- Vaahdota valkuaista hetki, niin että se on saippuavaahdon tapaista.
- Lisää tomusokeria desi kerrallaan, ja vatkaa aina hetki. (käsin tai vatkaimen ykkösteholla)
- Jos pikeeri on liian valuvaa, lisää vielä puoli desiä makutomusokeria ja vatkaa hetki. 
Kun pikeeri on valuvaa, mutta kuitenkaan ei liian nopeasti valuvaa se on hyvää päällystämiseen sekä yksityiskohtiin. Makutomusokereita saa leivontatarvike-verkkokaupoista sekä joistakin Citymarketeista. Kannattaa kysäistä kauppiaalta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...