Chili-makkarapata


Nyt on mitä mainioimpia ulkoilukelejä. Jatkuva lumentulo takaakin sen että siellä ulkona on näytettävä nokkaansa ja ehkä vähän kolaakin. Kun sitten tulee sisälle onkin jo kiljuva nälkä!
Silloin tälläiset "itsestään" valmistuvat ruuat on parhautta. 

Meillä pakastimentyhjennys jatkuu (aina vaan), tällä kertaa sulatin Virosta ostettua kana-grillimakkaraa joka on muuten superhyvää. Pakastimesta löytyi myös babyporkkanaa joten sekin päätyi pataan.
Laitoin kaikki ainekset pataan + uuniin siksi aikaa kun lasten kanssa ulkoiltiin ja tehtiin lumityöt. Välillä kävin roiskasemassa persiljaa päälle, sitäkin kun pakastimessa on yllin kyllin :).






12 perunaa
2 sipulia
1 pss baby-porkkanoita
½ solovalkosipuli
400g makkaraa
1 tölkki Kidneypapuja Chilikastikkeessa
1 prk tomaattipyrettä
suolaa, pippuria, chilijauhetta, persiljaa
(laitoin vielä virosta ostamaani keittomaustetta, vastaa kasvisliemikuutiota)

- Kuori ja pilko perunat sekä sipulit, lisää pataan. Hakkaa valkosipuli ja lisää mausteiden kanssa. Kaada pataan vettä päälle että peittyvät, ja sentti hieman yli. 
Lisää tomaattipyre ja pistä uuniin 250 asteeseen. 
Kun pata porisee kivasti ja potut suht pehmeitä, lisää kuutioidut makkarat sekä kidneypavut liemineen + persiljat. 
Laita pata takaisin uuniin ja vähennä lämpöä 175-200 asteeseen. Anna muhia kunnes pata on.. no, pataa :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...