Joulusuklaiden valmistus jatkuu. Tällä kertaa vuorossa oli Chilipähkinä-suklaa, jota teen heti loppuviikosta lisää. Tämä oli niin hyvää että tuli mieleeni kysymys: miksi en ole tehnyt tätä aiemmin??
Chilipähkinä-suklaalevy
1dl Chilipähkinää murskattuna
100g maitosuklaata
- Sulata maitosuklaa vesihauteessa.
- Laita pähkinät vahvaan pakestepussiin ja murskaa kaulimella. (pistä pyyhe alle)
Sekoita desin verran pähkinämurskaa sulaan suklaaseen. Pistä neliön/suorakaiteen malliseen vuokaan rypistettyä leivinpaperia ja kaada seos vuokaan.
Ripottele vielä pinnalle Chilipähkinämurskaa ja laita jääkaappiin kovettumaan.
Kun on kovettunut leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.
Tykkään itse murskata kaulimalla pähkinät, koneella pähkinöistä tulee helpommin jauhetta.
Tässä herkku menossa seuraavaksi jääkaappiin,
Makeiset-kategoriasta löydät lisää joulumakeisia :)
Makea suklaa pehmensi chilin tulisuutta, näin kumpaakaan ei ollut liikaa vaan juuri sopivasti molempia. Aivan ihana yhdistelmä! :)
VastaaPoistaNäyttää todella hyvältä!:) Tulee kiva kontrasti suklaan ja pähkinöiden välille.:)
VastaaPoistaTulee, rakastuin näihin itse täysin! Ei tarvitse vuorotella suolasen ja makean kanssa kun tulee samassa suupalassa :D
VastaaPoista