Ihan ensimmäiseksi, vannon ja vakuutan että lehden otsikko on tullut vahingossa mukaan! :D
Tahdoin kuvata ruuan käyttämällä sanomalehteä taustana, joten pikaisesti hain takkahuoneen lehtipinosta ensimmäisen sanomalehden mikä käteen osui. Pläräsin lehteä etsien sellaista sivua jossa olisi mahdollisimman paljon tekstiä ilman kuvia ja asetin lautasen sen päälle. Toki välittömästi huomasin tämän sattuman annosta kameran takaa zoomatessani, ei olisi voinut paremmin voinut otsikko valita paikkaansa?
Tämä olisi siis ihan tahaton sattuma, vai voisiko sanoa: piiloviesti? :D
Juuresranskalaiset
1 palsternakka
1 iso porkkana (tai 2 pientä)
½ bataatti
voita
suolaa
- Kuori ja pilko juurekset. Keitä/höyrytä lähes kypsiksi.
Sulata reipas nokare voita pannulla, lisää valutetut (saa hetken valua että ylimääräinen neste poistuu) juurekset ja paista kunnes saavat paistopintaa.
Mausta suolalla.
Juuresranskalaisten kaveriksi tein majoneesidipit.
Chilimajoneesi: Majoneesia + Chilitahnaa
Valkosipulimajoneesi: Majoneesi + valkosipulimurskaa, ripaus suolaa
Juuresranskalaisista sen verran vielä että nämä, kuten aiemmin tekemäni lantturanskalaiset ovat hirmu hyvä vaihtoehto perunalle. Itse en pidä kamalan makeista ruuista, pelkkä keitetty porkkana ei uppoa.. Mutta näistä pidin valtavasti, tuli hieman joululaatikot mieleen :) Oikein hyviä dipattuna!
Meidän pienin tykkäsi myös kovin, hän tosin söi ketsupin kanssa. Pitkään ja hartaasti nauttien :)
Hyvin osuva otsikko on sattunut taustalle. Ranskalaisten muodossa saa kasviksetkin kelpaamaan.:) Juurekset on tosi hyviä näin.:)
VastaaPoistaJuureksista saa vaikka mitää hyvää, tuollainen dippi vielä kaveriksi niin nam!
VastaaPoistaMeidän dipit oli tosi tulisia tällä kertaa joten pieni määrä riitti hyvin :)
Aikasta hyvä :D Pitääkin alkaa itse tekemään "ranskalaisia", kun löyty tämmöinen helppo ohjekin :)
VastaaPoistaMinnaT, tee ihmeessä! Näistä saa hyviä ja voi jopa upota "kasviskammoisillekin" :)
VastaaPoistahauskasti sattui...nam,tykkään...meillä kelpas ainakin bataattiranskiset muksuille hyvin
VastaaPoistavilijaana, bataatista tulee varmasti kanssa hyviä. Voiskin tehdä siitä kun sitä on jääkaapissakin pari :)
VastaaPoista