Kuka sanoo että kahvikakut ovat tylsiä?

Näin olin kirjoittanut Vuodatuksen osoitteessani viime keväänä tämän kahvikakun otsikoksi. Jatketaan samalla aiheella kuin eilen, eli koristellut kahvikakut. Tällä kertaa kakku sai ylleen liloja, sireeniä muistuttavia pikkukukkasia. Tämä meni "kiitoskukkana" pojan mukavalle opettajalle kuviskerhon kevätjuhlissa.


Mansikka-vadelmakahvikakku

2dl sokeria
175g voita
3 munaa
3.5dl jauhoja
1tl vanilliinisokeria
2tl leivinjauhetta
150g mansikka-vadelmarahkaa + 50g maustamatonta
100g valkosuklaarouhetta
1 dl maitoa (tai mansikkamehua)
1 tl vaniljasokeria

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten. 
Sihtee joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
- Lisää rahka, suklaat, neste ja vaniljasokeri. Sekoita varoen. 

Paista 175 - asteessa n. 55-60 minuuttia
Kukkaset ovat muistaakseni kaulintamassaa, liimattu sulalla suklaalla. 
Nyt kun näitä kuvia katselee, ei tämä talvi tunnukaan enään yhtään kivalta vaan saisi tulla jo se kevät ja ihanalta tuoksuvat sireenipensaat!! <32 kommenttia:

  1. Onpa kaunis koristelu! Meillä tehdään aika usein kahvikakkuja ja mielestäni ne eivät ole ollenkaan tylsiä.:) Vanhat ohjeet on usein parhaita. Toki onhan täytekakkuvillitys vienyt tilaa perinteisemmiltä kahvikakuilta, harmi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Melody. Vanhat, perinteiset ohjeet ovat minustakin parhaita. Niitä voi sitten tietenkin välillä muutella jos haluaa :)
    Yleensä juhlapöydässä on muita herkkuja niin paljon niin kahvikakut jäävät hieman varjoon. Mutta olen huomannut jos kahvipöydässä mennään keksi-kahvikakkulinjalla, kyllä se kahvikakku hupenee nopeaa vauhtia! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...