Kiinnostuin tästä ohjeesta heti kun sen näin aikoinaan meidän paikallislehdessä. Pohjaan tulisi vadelmia, ja päälle ihana mango-valkosuklaakreemi..
Ei muuta kuin kokeilemaan!
Mango-valkosuklaatorttu
pohja:
100g voita
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
2 dl pakastevadelmia
Mangokreemi:
2 dl sokeria
4 munaa
2 dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
250g Mangososetta (Piltti)
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa.
- Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Sekoita joukkoon muna sekä nopeasti sekoittaen pakastevadelmat.
- Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (24-26cm) pohjan ja reunojen väliin.
- Painele taikina pohjalle, esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
- Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vaahdota kerma ja nostele se varovasti seoksen joukkoon.
- Rouhi valkosuklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
- Sekoita mangosose ja valkosuklaa seokseen. Kaada täyte vuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Täytteen pitää olla selvästi kiinteynyt, mutta se saa jäädä keskeltä hieman aaltoilevaksi.
Jäähdytä piirakka ja pistä jääkaappiin pariksi tunniksi. Täyte jähmettyy kun se saa kunnolla levätä.
Avaa irtopohjavuoan reunat ja nosta torttu tarjoilulautaselle.
Sihtaa päälle tomusokeria. Voit tarjota vadelmien tai muiden marjojen kera.
Kuulostaa ohjeen mukaan ainakin kovin maukkaalta. Ja näyttääkin! Kokeiltavien listalle menee.
VastaaPoistaTodella hyvältä kuulostaa!:)
VastaaPoistaTita ja Mvs, (saanko lyhentää? :D ) hyvää tämä olikin. Mangokreemi on ihanan pehmoista, makeaa mutta ei minun mielestä kuitenkaan liian.
VastaaPoistaPohjaan tulevat vadelmat tuovat kivasti raikkautta :)