Tämä on oma syntymäpäiväkakkuni joitain vuosia sitten.
Olen syntynyt joulukuussa joten laitoin vähän jouluista teemaa vaaleanpunaisin sävyin :)
Kakun sisällä on persikkamousse, kostutus vedellä. Keskimmäisen kerroksen kostutin persikkaliemellä.
Kakku on tehty 7munan pohjaan ja täytetty, seuraavana päivänä leikkasin neliönmalliseksi kun oli hyytynyt.
Persikkaiset täytteet
5 dl vispikermaa
1 levy Pandan tummaa persikkasuklaata ( Peach )
½ prk Cream Fraiche
½ prk Maustamatonta tuorejuustoa
sokeria + vaniljasokeria
n. ½ levyä Pandan valkoista suklaata rouhittuna
4-6 säilykepersikan puolikasta
½ prk mascarponea
4 liivatelehteä + tilkka kiehuvaa vettä
- Vaahdota vispikerma ja jaa se kahteen kulhoon.
Tumma täyte:
- Sulata persikkasuklaa, sekoita sekaan tuorejuusto sekä Cream Fraiche sekä sokerit. Lisää kermavaahto parissa erässä.
Persikka-mascarponemousse
- Soseuta persikanpuolikkaat sauvasekoittimella, lisää mascarpone. Sulata liivatteet kiehuvassa vesitilkassa, lisää seokseen, tarvittaessa lisää sokeria sekä vaniljasokeria.
Lisää kermavaahto sekä valkosuklaarouhe.
Tarkasta maku ( sokerin tarve )
Idea koristeisiin on lähtenyt Salon Glace`-nimiseltä sivulta, siellä tehdään kaikkea kaunista ja naisellista :)
Rulla-ruusujen ohjeen olen kehitellyt vanhassa osoitteessani, mutta harmikseni vaihekuvani on hävinneiden joukossa. Kun on aikaa, teen uudet vaihekuvat. Jos enään osaan näitä rullailla.. ;)
Hyvin tyylikäs koristelu. Täytteet kuulostaa myös herkullisilta.:) Täytekakun teko minullakin menossa, kun yksi vuosi tulee taas lisää mittariin. Pohjan sain jo leivottua, vielä pitäisi tehdä täyte ja kasata kakku. Raikasta appelsiinia tällä kertaa.;)
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaEn muistanutkaan näitä täytteitä ennenkuin nyt niitä tänne kirjoittaessa. Tein tilauskakkuihinkin näitä täytteitä ja saivat kehuja :)
Alan kanssa kakun tekoon juuri nyt. Raikkaita kakkuja molemmilla, täällä tehdään sitruunamousse ;)
Oikein lämpimät syntymäpäiväonnittelut! <3