Halusin testata uutta silikonista kahvikakkuvuokaani joten taas tuli syy leipoa. Samalla hävitin ylijääneen appelsiinimarmeladin sekä avatun ranskankermapurkin. Taisin lorauttaa piimänjämätkin joukkoon.
Hieman epäilin meneekö taikina varmasti jokaiseen uraan, ja uunissa paistuessaan huomasin että koko vuoka oli heikunkeikun! Onneksi se ei vaikuttanut lopputulokseen ja uratkin olivat täyttyneet, ihan kaunis kakkuhan tällä tulee :)
200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
4½dl vehnäjauhoja
2 dl ranskankermaa
100g appelsiinimarmeladia
(halutessaan suklaanpaloja 100g)
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, samalla kovaa vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen ranskankerman kanssa. Sekoita lopuksi suklaanpalat jos niitä käytät. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Paista kakku alimmalla tasolla
175-asteessa noin tunti.
Taitaa olla sama vuoka mikä minulla on. Minulle oli käynyt niin, että sisus jäi raa'aksi ja valui keskelle. :D Silti sekin oli hyvä kakku, ja sinunkin reseptiä pitäisi kokeilla. Meidän lapset ovat hulluina kuivakakkuihin.
VastaaPoistahttp://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/02/sarkyneen-sydamen-kakku.html
Hyvä että kakku oli hyvä pienestä valumisesta huolimatta :)
PoistaMeillä myös pidetään kahvikakuista, nehän paranisi vain vanhetessaan mutta hyvä jos meidän kakut ehtii seuraavaa päivää nähdä :D
Nätti kakku tulee uudella vuoallasi.:)
VastaaPoistaPidin tästä itsekin, niin monta vuotta on tullut samoilla kahdella tehtyä että mukavaa vaihtelua :)
Poistaappelsiinkakku on namia =) nättikin on
VastaaPoistaAppelsiini on yksi suosikeistani, mukavan raikas :)
PoistaOnpa kaunis kakku! Tuolla vuoalla saa kivaa vaihtelua kuivakakkuihin, joita pitää olla aina pakkasessa jemmassa pahan päivän varalle. Niihin äidin kahvihetkiin ;)
VastaaPoistaOli kyllä kivaa vaihtelua, ja tällä tulee kiva "kiitoskukkanen"/lahjakakkukin :)
PoistaTai sitten niihin äitin kahvihetkiin ;)
Aivan ihana!
VastaaPoista:)
PoistaAppelsiinikakku maistuu aina, onpa millä vaan saatu appelsiinin raikas maku kakkuun. Paljonko tuon kakkuvuoan tilavuus on?
VastaaPoistaAppelsiini on kyllä sellainen joka maistuu monessakin leivonnaisessa. Lempiohjeeni kahvikakuissa on se johon käytetään ihan puristettua appelsiinin mehua, mutta kyllä tämä marmeladikin menee :)
PoistaKahden litran vetoisuus taitaa olla, mutta kun tein vesitestin niin puolentoistalitran kohdalla vuoka alkoi vaipua kenoon, on siis hieman lörppänä.
Mutta tämänkokoiseen taikinaan oikein sopiva!
Vuoka on muuten Lidlistä.