Bolognesekastike on ihanaa ja se käy pastan, riisin tai vaikka perunan kera. Jos kastiketta jää siitä voi tehdä seuraavana päivänä vaikka lasagnen.
Tässä eräs aamupäivä hauduttelin tätä kastiketta sillä pikkuveljeni oli tulossa kylään syömään. Kun hän saapui keitin pastan ja lämmitin kastikkeen uudelleen.
Tosin niin paljon oli kuulumisia vaihdettavana että pasta pääsi kiehumaan vähän ylikypsäksi.. ;)
1kg naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 punainen paprika
½ keltainen ja vihreä paprika
3 tomaattia
1 kokonainen solovalkosipuli
10 kirsikkatomaattia
1 prk (500g)paseerattua tomaattia
vettä
suola, mustapippuri, mustapippurijauhe, paprikajauhe, chilijauhe, oregano, basilika, vajaa kourallinen sokeria
oliiviöljy
- Paista ja mausta makusi mukaan jauheliha. Lisää isoon kattilaan.
- Paista pilkotut kasvikset ja lisää ne jauhelihan joukkoon.
- Lisää paseerattu tomaatti, täytä purkki kahdesti vedellä ja lisää joukkoon. Lisää mausteet.
Kiehauta ja anna porista hiljalleen liedellä n. 30 minuuttia ( jos on aikaa hauduttele kauemmin)
Myös porkkanaraaste, selleri ja herkkusienet sopivat oikein hyvin!
Bolognesen ja pastan lisäksi oli:
Salaatti: jäävuorisalaattia, paprikaa, tomaattia, kurkkua, päälle paahdoin pinjansiemeniä. Marinoituja oliiveja, kirsikkatomaattia ja punasipulia. Feta olisi kuulunut ehdottomasti tähän mutta se oli tällä kertaa kaupan hyllyllä.... ;)
Leiväksi tein rieskaa. Ohje on täällä, tähän versioon käytin muusin sijaan 4 viljan puuroa.
Jälkiruokakahvien kanssa pannacottaa ja mansikoita.
Oli oikein mukava ilta, kiitos vielä veljelle vierailusta! Toivottavasti yövuoro sujui näillä eväillä ;)
Ihana ateria.:) Bolognese on maukasta.
VastaaPoistaMaukasta on, ja mukava ruoka kun voi pienin muutoksin tehdä aina hieman erilaista :)
Poistaupea ateria,leipä on tuoreeltaan ihanaa(juuri näin,siihen voi helposti hyödyntää ylijääneitä aineksia)ja tuo jälkkäri,yksi lemppareistani =P
VastaaPoistaKyllä tuo sinun leipäohjeesi oli oikea löytö, hyvin monet kerrat sillä on tehty!
PoistaItse syön aamuisin puuroa ja keitänkin usein enemmän että saan tehtyä päivän ruualle leipää lisäksi :)
Jälkiruoka oli kyllä hyvää, ja pitkästä aikaa tuli tehtyäki jälkkäriä ihan arkena. Ehdottomasti pitäisi ottaa tavaksi useammin!
VastaaPoista