Feta-vuonankaalisalaatti

Näin Maistuis varmaan sullekin- blogissa herkullista salaattia ja kun myöhemmin kaupassa huomasin vuonankaalipakkauksen, laitoin sen hetipaikalla ostoskärryyn ja kotona kokkailin meillekin salaattia. Vuonankaali oli itselle ihan uusi tuttavuus, ja kyllä tykkäsin oikein paljon. Kuuleman mukaan tätä olisi vain harvemmin saatavilla kaupoista, harmi!


Jäävuorisalaattia
Vuonankaalia
Kurkkua
Kirsikkatomaattia
Punaisia viinirypäleitä
Punasipulia
Punaista suippopaprikaa
Paprikatäytteisiä oliiveja
Kreikkalaista fetaa

pinnalle: oliiviöljyä sekä Yrttinen pippurimausteseosta.


Tuo Meiran Yrttinen pippurimausteseos on yksi lemppareistani, sitä tulee käytettyä pöytämausteena salaateille, ruoka-annoksiin, leivälle, munakkaisiin ja milloin mihinkin. 


Tämännäköisenä vuonankaali on pakkauksessaan, minulle tuli heti mieleen kuinka kivannäköinen olisi voileipäkakuissa.
8 kommenttia:

 1. Vuonankaalia kai käytetäänkin paljon myös koristeena. Nättejähän nuo ruusukkeet onkin.:) Vuonankaalin saatavuutta aion itse yrittää parantaa sillä, että ostin viikonloppuna sen siemeniä.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin muuten kanssa että mitenhän onnistuisi kasvattaminen. Mutta kun mun kasvatustaidoista puhutaan niin saatavuus ei kyllä paranisi sen enempää ;)
   Pistähän kuvia sitten vuonankaalistasi :)

   Poista
  2. Kuvia tulee sitten joskus, jos kasvatus onnistuu.:) Ei ole ihan normaali salaatti tuo vuonankaali. Kasvatus on parasta aloittaa vasta heinä-elokuussa, koska "pitkän päivän aikaan" se ei tee kunnolla satoa, eikä siitä tule silloin maukasta. Vuonankaali on pakkasenkestävä, syys- ja talvikäyttöön, ja sitä voi jopa lumen alta käydä keräämässä. Mm. Ahvenanmaalla sitä kasvaa ihan luonnostaan. Ihan mielenkiintoista kokeilla saako vuonankaalin kasvamaan, ja jopa viihtymään omassa pihassa vuodesta toiseen.:)

   Poista
  3. Pitääpä käydä lukemassa itsekin tietoa, jos vaikka koittaisi sittenkin kasvattaa. Löysitkö siemenet ihan ruokakaupasta?

   Poista
  4. Kauppa oli sellainen yksittäinen ruoka-/tilpehöörikauppa eli ruoan lisäksi löytyy myös vaatetta, työkaluja, astioita ym. Vuonankaalin siemeniä ei varmaan ihan joka perussiemenhyllystä löydy, mutta kannattaa katsella niistä paikoista, missä on vähän enemmän tarjontaa ja erikoisempiakin kasveja tarjolla.:)

   Poista
 2. Saisi kyllä kauniin ja hieman toisenlaista ilmettä voikkariin. Täytyy pitää mielessä jos ensi kuun juhliin teen voikkaria :)

  VastaaPoista
 3. Prismoissa ainakin on laajempi valikoima. Ja kuvittelisin, että K-Raudan puutarhapuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsella ensi kerralla kun kaupassa käyn. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...