Taas kahvikakkua. Tällä kertaa tälläinen kakkunen, jossa kiemurtelee hasselpähkinä-fariiniraita. Täyte tuo herkullista makua ja pähkinät kahvikakuissa on aina plussaa!
Pienenä vinkkinä sanon, että raita kannattaa laittaa vuokaan melkein viimeisenä, koska on sen verran painava että voi laskeutua paiston aikana ja jos painuu aivan pohjaan voi kakku jäädä ikävästi vuokaan kiinni.
Eli 2/3 taikinaa vuokaan, --> raita ja sitten loput taikinasta. :)
150g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ranskankermaa
Fariiniraidat
½ dl hasselpähkinärouhetta
½ dl fariinisokeria
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ranskankerman kanssa taikinaan.
- Sekoita pähkinärouhe ja fariinisokeri keskenään.
- Kaada taikinaa 2/3 korppujauhotettuun ja voideltuun vuokaan, tee lusikalla taikinaan ura ja lisää fariini-pähkinäseos. Lisää loput taikinasta ja tasoita pinta.
Paista uunin alatasossa 175 asteessa 50- 55 minuuttia.
Hyvä vain ettet ehtinyt kokeilla, nyt huomasin laittaa tuon raidanlisäämis-vinkin jotta taikina ei jää vuokaan kiinni. Ei se välttämätön työvaihe ole, olen tehnyt useasti ohjeella ja kerran on jämähtänyt yhdestä kohtaa mutta hyvä tuollaiset on mainita :)
VastaaPoista