5 dl täysmaitoa
50g (1pkt) hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
100g voisulaa
vehnäjauhoja
Väliin: mansikkahilloa, mantelimassaa, kermavaahtoa
*
Tämän hyvän ohjeen olen löytänyt Mimmiltä, leivon tällä kaikki kanelipullat ja myös nämä laskiaispullat.
Voisilmäpulliin käytän toisenlaista ohjetta, viimeksi tein näitä Pehmeitä vaniljapullia.
Jokaisella varmasti on omat rituaalinsa laskiaispullan kanssa, joku kovertaa sisuksen, joku ei missään nimessä laita mantelimassaa kun taas toinen laittaa sitä tuplamäärän.
Itse kuulun siihen ryhmään että laskiaispullan pitää olla samanapäivänä leivottua, välissä kuuluu olla mansikkahilloa, mantelimassaa ja kermavaahtoa. Pullan kannessa kuuluu ehdottomasti olla raesokeria! :D
Millainen on sinun laskiaispulla?
Jännä, kun ei laskiaispullia tule tehtyä muulloinkin, vaikka ne on niin hyviä. Tai ehkäpä ne ovatkin entistä parempia, kun vain kerran vuodessa niitä syö.:) Meillä tehdään yleensä ainakin hillolla ja kermavaahdolla sekä mantelimassalla ja kermavaahdolla. Minä tykkään enemmän mantelimassasta, mies hillosta, mutta molemmat syö molempia. Välillä tehdään sitten lisäksi muitakin täytekokeiluja. Päällä saa olla raesokeria tai mantelilastuja/-rouhetta.:)
VastaaPoistaMikähän siinä muuten onkin? Aivan hyvin näitä voisi syödä muulloinkin. Vai voisiko tulla kyllästys? (ei kyllä voisi :D )
VastaaPoistaMantelilastuilla tykkäisin muuten minäkin, silloin pitäisi vielä sihdata tomusokeria päälle. :D(miten niin rituaaleja?) En vain muista koskaan ostaa noita mantelilastuja :O
voi taivas että on ihanan näkönen laskiaispulla! <3 tinde4.blogspot.com cafe au lait
VastaaPoistaParas laskiaispulla on uunituore, hieman kermaa, hilloa tai suklaata :) Kunnon herkkupommi!
VastaaPoistaTiina Laurila, kiitos :)
VastaaPoistaMaija, suklaata en ole ajatellutkaan näihin pulliin mutta hyvä idea! :)