Tummuneet banaanit on hyvä hyödyntää leivontaan, niistä saadaan herkullista pannaria, vohveleita, muffineita tai vaikkapa tälläistä kahvikakkua.
Vaihtelun vuoksi paistoinkin kahvikakun 22cm:n irtopohjavuoassa, syy löytyy kohta..
2 munaa
2,5dl sokeria
100g voita
5 dl jauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 kypsää banaania
2 dl vaniljajogurttia
pinnalle: kermavaahtoa, paahdettuja mantelilastuja
- Vaahdota munat ja sokeri oikein kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata voi, lisää soseutettu banaani ja vaniljajogurtti.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta.
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka, paista alatasolla
175- asteessa 50-60 minuuttia
En itse henk.koht pidä banaanikakuista, varsinkin jos niissä on inkiväärit sun muut kanelit jne.. ( paitsi ystäväni tekemästä kakusta pidin, valitettavasti ohje on kateissa!!) Makea banaani vain ei ole hyvää ja vielä kun joukkoon laittaa jouluisia mausteita..??! Jätin tästä ohjeesta turhat mausteet pois, joten maku jäi selkeämmäksi.
Paistoin kakun ja annoin sen maustua + tiivistyä yön yli. Aamupäivästä levitin pintaan kermavaahdot ja paahdetut mantelilastut.
Kun kakku oli tekeytynyt vielä jääkaapissa kermavaahdon kera, maku oli oikein hyvä ja kakku oli mehevä.
Talenettu :)
VastaaPoistaKotona on aina tummuneita banaaneja, mistä kukaan ei huoli. Tästä voisivat huolia :)
Meillä kanssa upposi niille ketkä ei niin banaanileivonnaisista välitä. :)
PoistaIhana kakku!:) Itse pidän paljon banaanikakuista. Ne ovat aina niin meheviä ja hyvänmakuisia.
VastaaPoistaHei, osaisitkos neuvoa minua... Olit käynyt facebook-sivuillani tykkäämässä bloginimelläsi, ja minulla on ongelmia juuri tuossa jutussa. Jos käyn muiden sivuilla tykkäämässä, sinne ei tule bloginimeä, vaan ainoastaan lukee sinä tykkäät. Samoin, jos laitan kommenttia, ei tule nimeä eikä profiilikuvaa, vaan anonyymi. Olen tuntikausia koittanut etsiä, miten nimen ja profiilikuvan saisi toimimaan myös muiden sivuilla, mutta ei vain onnistu.:(
Tämä kakku oli oikein mehevä ja ihanan makuinen varsinkin jääkaappisäilytyksen jälkeen. Tykkäsin, eikä tarvittu edes suklaata :D
PoistaNäkyykö muuten se edes mitenkään sivullasi, kun sain sinut omalle tykkäyslistalleni?
VastaaPoistaTämä kakku oli minunkin mieleeni, vaikka en niin muuten välitä lämmitetystä banaanista. Varmaan auttoi se että nuo ylimääräiset mausteet on pois. :)
VastaaPoista