Jos jossain olisi tarjolla useampaa eri sorttia herkkuja, ja tämä olisi yksi niistä on varmaa että valitsisin ensimmäisenä palan tätä. Tämä sitruunainen rahkatorttu on aina vain niin hyvää, mukavan raikas ja oikein hyvä leivonnainen näin pääsiäisenkin aikaan.
Olen joskus kokeillut käyttää sitruunan tilalla limeä ja toimii kyllä niinkin!
Pohja
100g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 prk (250g) rahkaa
200g tuorejuustoa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
2 rkl perunajauhoa
3/4 dl - 1dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
- Voitele irtopohjavuoan (n.25cm) reuna, ja pistä pohjalle leivinpaperia. Kiinnitä vuoan reunat ja leikkaa ylijääneen leivinpaperin reunat pois.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten, sekä leivinjauhe-vehnäjauhoseos.
- Levitä taikina jauhotetun käden avulla vuoan pohjalle ja reunoille.
Pistä kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
- Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää joukkoon rahka ja sekoita sileäksi.
- Lisää munat, sitruunan raastettu kuori sekä mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne täytteeseen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen.
Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteessa 50-60minuuttia.
Jäähdytä haaleaksi, irroita reunat ja siirrä tarjoilulautaselle.
Vinkki:
- lisää täytteeseen hedelmiä: persikkaa/hedelmäcoctailia/päärynää jne..
- älä paista liian pitkään uunissa sillä täyte "kuivuu"
Rahkatorttu on niin hyvää! Näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaNiin on, ja myös rahkapiirakat :)
PoistaMiksihän tulee niin harvoin tehtyä tälläisiä rahkatorttuja vaikka ne ovat niin mielettömän hyviä, nams =)
VastaaPoistaNo niinpä! Tämä vielä ei ole liian makeaakaan. :)
PoistaOn vain niin pitkä aina tuo tehtävien lista, että näitä lemppareita ei tule tehtyä kovin usein siinä välillä. :)
Nam, eipä ole pitkään aikaan tullut tehtyä vaikka tosissaan ovat todella hyviä :).
VastaaPoistaNyt sitten pääsiäiseksi tortun tekoon ;)
PoistaIhanaa on!:) Vähän ajattelin, jos pääsiäiseksi tekisi jonkun tällaisen eikä hyydytettyä kakkua.:)
VastaaPoistaMua kanssa kutkuttaisi tehdä jälleen tätä, mutta toisaalta tahtoisin tehdä hyydytetynkin kakun. Mutta kun meillä on vielä syntymäpäivätkin, johon tulee jo kaksi eri kakkua. Kuka ne syö? :D
PoistaKuulostaa hyvältä! Rahkapullat on superherkkua, ihan tässä taas nälkä tulee.. :D
VastaaPoistatuleekohan liian sitruunaista" jos laittaa sitruunarahkaa ja sitruunatuorejuustoa,sokerin määrää tietty vois sitten vähentää.täytyypä kokeilla,eiköhän se syödyksi tule jokatapauksessa;)
VastaaPoistaEn usko että tulee, varsinkin jos sitruunasta pitää. :)
PoistaSokerin määrää voi ehkä vähentää, uskoisin että sitruunarahka on jo aika sokerista.
Näyttää hyvältä :) Toki sitruunat voi poistaa... voiko? Olen allerginen.
VastaaPoistaVoi poistaa, käytä nesteenä silloin jotain muuta mehua tai nestettä. :)
Poista