Uuniperunat heppakastikkeella sekä maanantain arkiset pippuripihvit

Kokkailin maanantaina yhtä lempiruokaani, uuniperunaa kylmän kastikkeen kera. Tällä kertaa tein sen hepan kylmäsavulihasta, jota mies kävi ostamassa Takaladon liha&kala-liikkeestä. Paikka on meille entuudesta tuntematon, mutta kyseistä paikkaa suositeltiin joten olihan se kierros siellä tehtävä. Mies tulikin takaisin kotiin ison kassillisen kanssa, joka oli toinen toistaan herkullisempia lihatuotteita täynnä maisteltavaksi ja kokeiltavaksi!

Pieni valinnanvaikeus iski mitä ensin tekisin mutta päätin siis aloittaa hepasta. 


Heppakastike uuniperunoille

1 prk kermaviiliä
1 pienehkö maustekurkku
1 punasipuli
½ punttia ruohosipulia
suola+pippuri myllystä, ripaus chiliä, sekä sokeria
90g kylmäsavuheppaa
2-3 rkl Remouladea

- Silppua, sekoita, laita jääkaappiin maustumaan. 

Uuniperunat folionyyteissä

1.5 kg Rosamundaperunoita
oliiviöljyä
suolaa, cayennejauhetta

- Pese ja kuivaa potut. Tee viilto keskelle (itse tein useamman), sipaise pintaan öljyä ja ripsauta mausteet. Paketoi folioon ja paista uunissa 200 asteessa kunnes kypsiä.

( vähän oikasin ja laitoin kaksi pottua/nyytti.) 



Ja sitten ne "pippuripihvit". Kassissa oli myös jauhelihaa ja tahdoin tehdä niistä jotain. Mietin ensin että tekisin lihapullia, mutta toisaalta en tahtonut sotkea muita makuja tähän jotta selviää minkälaista jauheliha on. Päädyin näihin pippuripihveihin jotka ovat yksi suosikeista(mme koko perheessä) ja tekeminen käy ihan näpsäkästi. 
Vanhempi poikani on muuten mestari paistelemaan näitä! :D



Arkisemmat pippuripihvit
& America maustevoi

Paistijauhelihaa
voita
suolaa ja pippuria myllystä. 

- Sulata voinokare pannulla. Painele esim leikkuulaudan päällä jauhelihapallo littanaksi ja lyö rystysillä littanaksi. Paista & mausta pannulla molemmin puolin. 

Lisäys: pihvien päälle tein vielä maustevoin. 
Voita, Americadippijauhe, mustapippurirouhetta, sokeria, ripaus valkosipulijauhetta. Sekoita kaikki keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Onko nälkä?-blogissa oli vähän aika sitten tarjolla hyvänkuuloista maustevoita. Se pulpahti kokkaillessa mieleeni ja tein sitä meillekin näihin maanantaiversioihin. Tietokone oli varattu juuri silloin ja en päässyt tarkastamaan mitä se kokki olikaan sinne sekoitellut joten mututuntumalla mentiin. :D 



*

Ihastuttiin tähän jauhelihaan aivan täysin! En ole varmasti ikinä syönyt näin hyvää jauhelihaa, vaikka muiltakin palvaamoilta sitä ollaan osteltu. Tämä menee ehdottomasti yli muiden. Siivoilin ruokailun jälkeen keittiötä ja vaikka maha oli toooosi pinkeä ja täynnä, oli närpittävä tuota pihviä vielä vähän lisää..... Huijui mitä herkkuja! 

 Onneksi on asiaa tuohon suuntaan muulloinkin joten hyvää jauhelihaa on luvassa jatkossakin.. ;)




2 kommenttia:

  1. Meillä oli jouluna palvattua hevosta. Mies ihastui siihen täysin. Huonosti vain on hevosenlihaa täällä päin tarjolla. Olisi kiva siitäkin päästä valmistamaan kaikenlaista. Palvattuakin on tarjolla vain harvoin. Kyllä noita lihoja on mukava käydä ostamassa kunnon liikkeestä, missä ne on todella tuoretta, eikä missään vakuumipakkauksessa pitkään ollutta.:) Tuon maustevoin bongasin myös heti, ja ehdottomasti pitää testata!:)

    VastaaPoista
  2. hevosta ei ollakkaan maistettu,meillä kun tahtoo tuo heppatyttö heittää meetvurstitkin roskiin ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...