Dinojuna-kakku

Meiltä lähti eilen Dinojuna-fanille tämännäköinen kakku, sekä samaa aihetta olevia keksejä sekä kahvikakku. 4-vuotias päivänsankari oli netistä nähnyt tietyn täytekakun, ja täytetoivomuksena oli suklaamousse eikä mitään muuta. Näitä toiveita noudattaen syntyi tälläinen kakkunen. 

Aamuaurinko ei ole se parhain aika kuvaamiseen, kuvista tuli hieman ylivalottuneita ja värit eivät näy aivan oikeina sävyinä.









Viime vuonna tein samalle pojalle näitä viidakkoaiheisia keksejä. Jälleen kerran lupauduin tekemään mutta vain sillä ehdolla että ei saa pettyä lopputulokseen! :D En ole kovin paljoa päässyt näitä treenailemaan joten jälki ei ole aivan priimaa... ;) 

Asia oli sitten sovittu, ja päivänsankarin äidille (entinen koulukaverini), vielä erityiskiitokset hyvinsujuneesta yhteistyöstä! ;) 








Suklaamousse 
(3 täyteväliä, 6 munan kakkuun)

400g tummaa suklaata
300g tuorejuustoa
100g smetanaa
3 keltuaista
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 tl vaniljasokeria
7dl kuohukermaa

- Sulata suklaat vesihauteessa. 
- Sekoita tuorejuusto, smetana, sokerit sekä keltuaiset keskenään. 
- Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. 
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen joukkoon. 

*

Paistoin 24cm vuoassa 6 munan kakkupohjan. Yleensä paistan 5 munan taikinan tuonkokoisessa vuoassa, mutta nyt tahdoin korkeutta saadakseni kolme täyteväliä. 
Mousseohje on Kakkuhelmen Pian eräästä lehtijutusta alunperin, hieman tein omia muutoksia tällä kertaa määrissä ja lisäämällä smetanaa jne.. 








22 kommenttia:

  1. Hei! Osaisitko kertoa millä elintarvikevärillä (kaupasta tai apteekista saatavalla) saisin värjättyä parhaiten ISON määrän vettä vaaleanpunaiseksi?:) Toivon pikaista vastausta, koska asialla on vähän kiire juhlia varten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apteekista on ainakin jokunen vuosi sitten saanut jauhemaisia elintarvikevärejä. Kaupoissa myydään nestemäisiä, niitä voi joutua ehkä laittamaan isompaan vesimäärään jo aikalailla.
      Itse lähtisin värjäämään isoja vesimääriä geelivärei joita voi tilata eri verkkokaupoista. Tässä linkki yhteen: http://www.bakeandparty.com/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ViewAction=View&ObjectID=19482269&Page=2

      Poista
  2. Vautsi vau, sä kyllä oot niin taitava tekeen näitä.

    VastaaPoista
  3. Onpa veikeä kakku, ihana! Ja kekseissä on kyllä ollut näpertämistä. Itse en ole vielä kokeillut koristeellisia keksejä lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset. :)
      Yllättävän paljon aina on työvaiheita, keksien paistoista pikeerin värjäämiseen ja ääriviivojen tekoon jne. Lisäksi kuivaukset joka väliin.
      Mutta aivan ihanaa puuhaa on, sinun taidoillasi saisi vaikka mitä luomuksia aikaan! :)

      Poista
  4. Ihana kakku. Taidokkaasti koristeltu.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! Hieman oli mutkia matkassa, koristeiden teossa ja sitten myöhemmin kuvauksissa. Aamu ei ole se parhain aika kuvaamiseen, ja olin juuri saanut ikäviä uutisiakin joten ajatukset hieman harhailivat.

      Poista
  5. Ihana blogi ja kauniita kakkuja! Tämän postauksen kakku varsinkin niin ihana kun aiheena dinojuna :) niin ja kuvatkin ovat hyviä, kaikkihan sen ymmärtää ettei aina voi keskittyä 100 % ja varsinkin jos jotain ikävää tapahtunut :( taidokkaita kakkuja! itse vasta harjoittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Minulta kyseltiin tätä "settiä" jo pari kk sitten, ja vaikka tiesin että kevätkiireitä rupeaa olemaan, suostuin. Aihe oli niin kutkuttavan houkutteleva. :)

      Poista
    2. ..ja vielä kun karkasi äsken: kävin katsomassa sivujasi ja olet kyllä tosi taitava. Kaikkea ihanaa olet loihtinut :)

      Poista
    3. Kiitos vierailustasi ja mukava lukea kommenttisi! :) Niin ja minä ainakin lueskelen kaikkia postauksia mielellään, vaikka koskisivat myös ruokaa :) Aikaa ei aina ole, mutta silloin kun ehtii niin kyllä minäkin postailisin ruokia, jos osaisin kokata... :)

      Poista
  6. Tuohon junaan minäkin haluaisin, niin houkutteleva luomus :)

    VastaaPoista
  7. aivan mahtava kakku,olet kyllä todella taitava =)

    VastaaPoista
  8. Aivan upea kakku ja hienot keksitkin!! Wau! Kiva kun löysit blogiini, niin löysin sen kautta tänne :) Teet tosi kauniita ruusuja. Niissä minulla on vielä paljon harjoitelavaa! Löysin heti monta hyvää reseptiä, jee! :)Laitanpa sinut blogilistalleni!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...